Hocus Pocus Focus, oftewel… waar ga ik naartoe werken

Foto: Chris Nieuwlaat

Fase 3 is nu officieel van start gegaan en ik ben ervan overtuigd dat de laatste meters, met de finish in zicht, zeker gaan lukken. Het zal zeker niet eenvoudig gaan worden, dat niet. Ik heb ook echt geen zin om op mijn lauweren te gaan rusten. Ik ben nu volle bak bezig… en dat houden we zo nog maar eens even vol.

En belangrijk hierbij is dat ik op de juiste dingen focus.

Focuspunten

De 3e fase is voor mij niet veel anders dan de vorige 2 fasen. Ik heb een half jaar de tijd en gelegenheid gekregen om onder professionele begeleiding aan mezelf te werken. En dit half jaar pak ik met beide handen aan. Ik ben hierin net een doberman die iemand vast heeft, die laat echt niet meer los. Zoals ik al eerder aangegeven heb, zijn de stappen die ik nu op het mentale vlak aan het maken ben, behoorlijk lastig voor me. Desalniettemin zijn ze noodzakelijk. Ik weet vanaf mijn 1e coachingsgesprek met Kevin, dat ik aan het meest ingrijpende avontuur van mijn leven ben begonnen. (Tot nu toe dan toch zeker 🙂 ) Ik was gewaarschuwd. “Er zullen veel dingen gaan veranderen, zelfs vriendschappen/relaties kunnen anders worden, want je gaat nu volledig voor jezelf kiezen.”

Focus?

Sorry… ik dwaal een beetje af…
Wat ik hiermee aan wil geven is dat mijn focus op dit moment voornamelijk op het mentale aspect ligt. Ik moet stevig genoeg in mijn schoenen staan als straks het traject geëindigd is. Zo stevig, dat niets of niemand me weer terug in mijn oude destructieve patroon krijgt. Vooral ikzelf niet!. Fase 1 was voornamelijk het voedingspatroon, en het starten met bewegen. Fase 2 was de motivatie voor het bewegen interneren. En fase 3 is zorgen dat ik mentaal voldoende gewapend ben om alles wat ik nu voor elkaar gekregen heb, ook in stand te laten blijven. Kome wat er komen gaat.

Dus nu meer mentaal en minder lichamelijk?

Dus nu ga ik maar wat minder intensief trainen? Ammenevernooitnie! (ammehoela klinkt zo oudbollig, vinden jullie ook niet?)
Ik geniet veel te veel van het intensief bezig zijn en mezelf steeds over de grens te trekken. Ik ga hier echt niet op minderen. Zo vond ik het ook ontzettend leuk dat ik afgelopen woensdagavond een keer met Mark (deelnemer in Etten-Leur) en zijn trainster Gwen mee mocht doen.

In plaats van met de training bij Physiq Fitness / CrossFit Zuid mee te doen, ben ik voor een keertje afgereisd naar het pittoreske Etten-Leur. Aangekomen op het doorgegeven adres, was daar dus geen sportpark of gymzaal. Bleek dat ik het verkeerde adres had gekregen, en dat ik nog een paar honderd meter er vanaf was. Dus dat werd lopen… nouja… het was fris, dus klein looppasje… Niet erg.. Hartstikke leuk… Kom ik daar aan, kunnen we gelijk invallen in een behoorlijk conditioneel zware training… dat was iets minder leuk.. Conditioneel blijft alles bij mij wel wat achter ten opzichte van kracht. Dat is me bekend en dat is voor mij persoonlijk geen hangijzer. Conditie komt ook goed, alleen duurt iets langer.

Ik kan echt nog een heel verhaal vertellen, maar in een notendop: De training was ernstig anders dan ik gewend ben bij Physiq. Maar wel goed… Het was behoorlijk fris buiten, maar ik stond uiteindelijk in mijn shirtje keihard mijn stinkende best te doen om de training van Gwen te volbrengen. Ze is echt een super-vrouw, al vind ze zelf niet dat ze tot vrouw gerekend wordt, maar dat terzijde. En ze heeft een erg goede mentaliteit als het om bewegen aankomt, Slap excuus => 3x trap op-en-af… Gewoon lekker! En Mark.. petje af kerel! Je bent echt erg goed bezig…

Ben wat dat aangaat wel heel blij dat ik ook voldoende inslag heb met mijn nieuw aangeleerde voedingspatroon. Want om die energie te leveren die je bij een training nodig hebt, heb je echt wel goed eten nodig.

Verrassing

Na afloop van de training werden we verrast met een heel erg welkom cadeau. Wij hebben van Boerschappen (Breda) een volledige tas vol met etenswaren gekregen. De tas zat werkelijk waar tjokvol lekker, en minstens zo belangrijk, eerlijk eten. Van zoete aardappelen tot aan een lekker visje en een lekkere paksoi, het zat er allemaal in. Zelfs aan toetjes hebben ze gedacht. Lieve mensen van Boerschappen, dank jullie wel voor de heerlijke producten.

 

Het extraatje

Voor de muziek-fanaten onder ons.. hier is ie dan he… 🙂 :

Christiaan en Luelle worden begeleid door CrossFit Zuid en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen