Expositie Schatjes in het Tongerlohuys

Foto: PlatvormR

Een speciale gevelsteen, een uithangbord of graffiti op de muur, het zijn dingen waar je vaak voorbij loopt zonder erbij stil te staan. PlatvormR trapt op 16 oktober af met de expositie Schatjes in het vernieuwde Tongerlohuys.

Schatjes is een digitale presentatie waarin je de kleine pareltjes van de binnenstad van Roosendaal kunt zien. Het beeld van een stad wordt vooral bepaald door grote dingen als Kerken, gebouwen, oude kloosters en fabrieken en de aanleg van straten en sporen. Dit zijn ook precies de dingen die de meeste mensen wel kennen van hun stad, de expositie van PlatvormR gaat over de details, door de bewoners zelf aangebracht om hun stad een beetje mooier te maken.

Oproep

Het is pas een begin, het collectief roept de inwoners van gemeente Roosendaal op om hun unieke stukje van Roosendaal toe te voegen. Maak een foto van deze plekken of objecten en stuur de foto naar [email protected].

Meer informatie

De tentoonstelling Schatjes is te zien vanaf 16 oktober tot en met 6 november in het Tongerlohuys, Kerkstraat 1 te Roosendaal. Het erfgoedcentrum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen