Jessie van Loon draagt stokje over

Foto: Andrew Siguenza / Flickr cc by-nd-2.0

Vandaag treedt Jessie van Loon terug als redactioneel beheerder van roosendaal.nieuws.nl. Daniel de Laat neemt het stokje van haar over.

“In april begon ik met een lege site en nul likes op Facebook. Op 1 mei – de officiële startdatum – waren de meeste organisaties en instanties in Roosendaal aangeschreven en begonnen persberichten, nieuwstips en foto’s onze kant op te komen. Een spannende tijd: was er voldoende ruimte voor nóg een site met lokaal nieuws? De bezoekersaantallen lieten zien dat dat zeker het geval is.”

Naamsbekendheid

“Als ik iemand belde en me voorstelde, hoorde ik steeds vaker: ‘Oh, maar die site ken ik wel.’ Nu, ruim een halfjaar na de start van roosendaal.nieuws.nl, hebben we meer dan 1500 volgers op Facebook, om maar wat te noemen. Maar dat is allemaal aan jullie te danken: de lezers, de mensen die onze berichten delen, tweets retweeten of foto’s aanleveren. Dankjewel daarvoor!”

Continuïteit

“Dat ik als redactioneel beheerder stop, heeft met mijn gezondheid te maken. Een nieuwssite heeft continuïteit nodig zodat de nieuwsstroom niet stilvalt, en dat kon ik niet langer garanderen. Toen ik dat intern bekend maakte, liet Daniel de Laat, redacteur van breda.nieuws.nl, enthousiast weten dat hij deze site graag wil overnemen. In een paar weken was alles geregeld.”

Plannen

“Daniel zal binnenkort zijn plannen met roosendaal.nieuws.nl ontvouwen. Elke redacteur legt z’n eigen accenten, maar zeker is dat hij de site – nu die een stabiele basis heeft – gaat uitbreiden met vacatures, een lokale redactie… Plannen genoeg. Voorlopig zul je ook mijn naam nog regelmatig tegenkomen, want het Roosendaalse nieuws blijft me boeien.”

“Ik wens Daniel veel succes. roosendaal.nieuws.nl is bij hem in goede handen, daar ben ik van overtuigd. Ik wil jullie nogmaals bedanken en waarom ook niet: alvast hele fijne feestdagen, en wie weet komen we elkaar in het nieuwe jaar nog eens tegen.”

Veel groeten,
Jessie van Loon

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen