Kinderen laten kennismaken met diverse sporten

Foto:

Sportservice Noord-Brabant steekt het diverse sportaanbod in Roosendaal dit jaar in een nieuw jasje, maar het doel blijft hetzelfde namelijk: Kinderen laten kennismaken met diverse sporten en nieuwe beweegmogelijkheden! Het sport- en beweegprogramma van SSNB is onderdeel van de gemeentelijke campagne: Roosendaal werkt aan bewegen met als coördinator Martijn Gommeren. Hij spreekt van een mooie ontwikkeling.

De website en het diverse aanbod is toegankelijk voor alle groepen van de basisschool. Het is onderverdeeld is drie verschillende koppen:

  • Snuffelsport (6 t/m 12 jaar) Hier kunnen kinderen tegen een laag tarief kennis maken met verschillende sporten. Elke woensdagmiddag is er in diverse wijken in Roosendaal een buurtsportcoach die met kinderen verschillende sporten uitprobeert. Een super leuke manier om na schooltijd nog lekker aan de diverse sporten te ”snuffelen’ aldus buurtsportcoach Bram Siero.
  • Sport X (4 t/m 12 jaar) Hier kunnen kinderen terecht die niet precies weten wat ze willen doen, zo vertelde buurtsportcoach Hakim Bouazzati. In Langdonk en Kroeven worden er structurele voetbal en dans activiteiten aangeboden, omdat daar vraag naar is vanuit de wijk. Ook Reinald Boeren, die al jaren betrokken is in deze wijk, geeft in Langdonk sport en spel voor de groepen 5 tot en met 8. Kinderen in deze wijk die gewoon lekker willen sporten kunnen daar terecht.
  • Speluur (4 t/m 12 jaar) Sportservice Noord-Brabant speelt niet alleen in op de wensen van kinderen, maar ook op de wensen van basisscholen. Colin van Koeveringe biedt een uur lang na schooltijd een sport en spel activiteit aan. Dit is perfect voor de ouders. Kinderen blijven langer op school, zijn ook nog eens gezond en actief bezig, en de ouders kunnen hun werk afronden.

Klik hier om het aanbod te bekijken van SSNB in Roosendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen