Sportclub in Beeld: RTC De Bidon

Foto: Luc Aerts, voorzitter RTC De Bidon

Roosendaalse Tourclub De Bidon biedt elke zondagmorgen de kans om kilometers op de fiets te maken.

In 1971 is de vereniging voor fietsliefhebbers opgericht na een oproep voor fietstochten op de zondagmorgen in het wijkblaadje van de Kroeven. Het begin van de jaren ’70 was een erg populaire tijd voor het opzetten van een fietsclub voor amateurs. Hiervoor reden voornamelijk licentiehoudende coureurs die zich een racefiets konden veroorloven en meededen aan wedstrijden.

De eerste vergadering van de toen kersverse toerclub vond plaats op 29 juli 1971 in Zeelandia op de Bloemenmarkt. Dit jaar viert De Bidon dus haar 45 jarige jubileum. Om dit te vieren gaat de club een week naar de Stelvio, waar natuurlijk ook gefietst zal worden. Ook zal de groep met stalen rossen rijders stilstaan bij een aantal jubilarissen waaronder Rum Jansen, lid van het eerste uur.

Momenteel telt De Bidon 49 leden, waarvan 45 actief zijn binnen de vereniging. Het jongste lid op de fiets is 29 en het oudste lid, Willem van Nijnatten, wordt komende november 80 jaar en is nog altijd wekelijks van de partij is op zijn tweewieler. De groep renners is afgelopen maart begonnen aan een 33 ritten tellende competitie die in oktober een clubkampioen leveren zal.

De ritten vangen op zondagmorgen om 8 uur aan, of eerder als het een langere toer betreft. Deze ritten worden verreden in clubkleding waarbij het dragen van een valhelm verplicht is.

De leden van RTC De Bidon
De leden van RTC De Bidon

Meer informatie over de vereniging

Lees ook: Sportclub in Beeld: Sieben Recreatie

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen