112

Georganiseerde overheid controleert horeca

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Tijdens een integrale handhavingsactie controleerden donderdagavond medewerkers van de gemeente Roosendaal, de douane, de belastingdienst, de politie en de drugssquad vier horecabedrijven en een supermarkt.

De actie was gericht op het controleren van vergunningen, douane- en belastingaangelegenheden en meldingen van (drugs)overlast. Het ging om een aantal specifieke bedrijven binnen de gemeente Roosendaal, waarbij vermoedens van misstanden of onregelmatigheden bestonden.

Reactie burgemeester Niederer: “Vanuit verschillende invalshoeken proberen we als georganiseerde overheid ervoor te zorgen dat wettelijke regels worden nageleefd. Of het nu gaat over gemeentelijke vergunningen, fiscale zaken, arbeidsomstandigheden of vormen van overlast. Het is goed dat deze diensten elkaar onderling kennen, informatie uitwisselen en gezamenlijk met elkaar optrekken om misstanden en overlast tegen te gaan.”

Resultaten belastingdienst

Alle vijf de bedrijven worden door de belastingdienst nader onderzocht om diverse redenen. Zo bleken er twee personeelsleden aan het werk te zijn die niet in loondienst waren. Verder was er in een aantal gevallen sprake van een gebrekkige, wanordelijke boekhouding en/of het niet voldoen aan fiscale verplichtingen.

Resultaten gemeente

De medewerkers van de gemeente Roosendaal constateerden bij twee bedrijven tekortkomingen aan de eisen rond de brandveiligheid. Bij één van de horecagelegenheden is er mogelijk sprake van schijnbeheer. Dit wordt nader uitgezocht door de gemeente. Tot slot zijn er bij een restaurant vraagtekens ontstaan rond het bestaansrecht van dit restaurant. Er werd namelijk geen voorraad voedsel en ook geen fornuis of ander kooktoestel aangetroffen.

Resultaten douane

De douane vond op één van de gecontroleerde adressen circa een kilo illegale tabak waarover geen accijns was betaald. Er werd een boete opgelegd en er volgt een accijnsheffing.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen