Startsein donkere dagen aanpak met Harm Alarm

Foto: Politie.nl

Politie en gemeenten hebben deze week in het centrum van Roosendaal het startsein gegeven voor de donkere dagen aanpak.

Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht sprak namens de burgemeesters van de gemeenten in het politiedistrict bij de aftrap van het donkere dagen offensief: “Iedere inbraak is er een teveel. Gemeenten en politie zetten de komende maanden een stapje extra in de aanpak van woninginbraken. Ook inwoners zijn hierin onmisbaar. Daarom zijn we ook zo blij met de vele buurtpreventiemensen die actief de straat opgaan en WhatsApp-groepen die er in buurten zijn. Als we allemaal alert zijn, kunnen we de inbraken verder terugdringen. Met elkaar zien en horen we meer.”

“We hebben de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden, zegt districtschef Wim Jochems .”80 % van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van buurtbewoners. Zij kennen hun buurt immers het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto’s ze rijden. We hopen dan ook echt dat mensen de politie bellen als ze in de buurt situaties zien die ze niet vertrouwen, zoals verdachte personen of vreemde auto’s. Bij spoed of heterdaad kan dat via 112 en anders via 0900-8844. Het helpt ons enorm als mensen het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon aan ons doorgeven. Want: 112, daar pak je ook inbrekers mee! De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers oppakken is het grootst als inwoners omstandigheden die zij niet vertrouwen ook bij de politie melden”, aldus Jochems.

Donderdagmiddag gingen agenten, gemeentelijke handhavers en buurtpreventisten samen met Harm Alarm het centrum van Roosendaal in om mensen handige tips te geven om het inbrekers niet te makkelijk te maken.

bron: politie.nl