112

Burgemeester sluit wederom woning na aantreffen drugs en wapens

Foto: Ramon Vasconcellos / Flickr cc by-sa-2.0

Een woning aan de Lariksberg in Roosendaal wordt voor een half jaar gesloten. Burgemeester Jacques Niederer neemt deze maatregel nadat er in deze woning drugs en wapens werden aangetroffen.

Op 5 april 2018 trad de drugssquad binnen in de woning. Bij het doorzoeken van de woning werden navolgende drugs aangetroffen:

  • 207 gram hennep
  • 16 gram crystal meth
  • 49 XTC pillen

Naast de verdovende middelen werd er ook wapentuig gevonden. Het ging daarbij om twee kogelgeweren, hagel/kogelgeweer, geluiddemper,  holster inclusief twee patroonhouders, boksbeugel, vlindermes en 1.108 kogelpatronen. Ook werd er beslag gelegd op een contant geldbedrag van € 12.900,-.

Sluiting woning voor half jaar

De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Jacques Niederer aanleiding om de woning voor zes maanden te sluiten. Het voornemen is om de sluiting in te laten gaan op 5 juli 2018. Burgemeester Jacques Niederer licht zijn besluit als volgt toe: ”We treden consequent op tegen drugs en wapens. Het veiligheidsgevoel van omwonenden staat immers voorop. Om die reden sluit ik deze woning voor een half jaar. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we optreden tegen drugs en wapens. Ik roep de inwoners van Roosendaal op om steeds alle drugsactiviteiten te blijven melden, zodat onze drugssquad en de politie snel kunnen ingrijpen”.

Meer over het sluiten van drugspanden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen