112

Drie scooterdieven aangehouden

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Vrijdagavond rond 18.30 uur zijn drie verdachten van de diefstal cq. heling van een scooter aangehouden door agenten. Dit gebeurde op aanwijzing van de benadeelde van deze diefstal. Vrienden van hem hebben degelijk speurwerk verricht om er achter te komen waar de scooter zich bevond.

Even voor 18.30 uur stonden twee jongens in de Burgemeester Schoonheijtstraat in Roosendaal. Zij zagen een man aan komen rijden op een scooter. Die scooter herkenden zij uit duizenden, het was de scooter van hun vriend. Het voertuig was op 11 september jl. gestolen in de Molenstraat. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal. De twee jongens zijn achter de scooterrijder aangegaan en toen zij ontdekten waar deze de scooter parkeerde, in de tuin van een woning aan de Brugstraat, hebben zij de aangever gebeld en hem laten weten waar de scooter stond. Hij kwam met zijn vader ter plaatse.

Scooter terug en verdachten aangehouden

Het hele gezelschap is vervolgens naar die tuin getogen en hebben netjes aan de aanwezige mensen uitgelegd dat er bij hen een gestolen scooter stond. In eerste instantie kregen ze de scooter niet mee, maar na nog een keer aandringen mochten de vier de scooter meenemen uit de tuin. Daarna werd de politie gebeld.

Agenten kwamen ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. Uit dat onderzoek bleek dat er aangifte was gedaan en uit camerabeelden bleek dat er drie mensen, die ook aanwezig waren in of in de nabijheid van waar de scooter werd aangetroffen, mogelijk betrokken waren geweest bij de diefstal en/of heling van de scooter. Door de agenten is contact opgenomen met de Officier van Justitie die besliste dat deze drie buiten heterdaad mochten worden aangehouden. Het gaat om een man van 36, een man van 27 en een vrouw van 24 jaar oud. Zij hebben geen van allen een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De drie zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze zaterdag gehoord zullen worden over hun betrokkenheid bij de diefstal. De scooter is, op last van de Officier van Justitie, teruggegeven aan de eigenaar.

bron: politie.nl

'
article
57209
Vrijdagavond rond 18.30 uur zijn drie verdachten van de diefstal cq. heling van een scooter
https://roosendaal.nieuws.nl/112/57209/drie-scooterdieven-aangehouden/
2018-10-06T11:15:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/07/150715-Politiebureau-Roosendaal-e1436911116323.jpg
112