112

3e aanhouding na woninginbraak Van Leeuwenhoeklaan

Foto: Renkum Nieuws

Maandag jl. zijn twee verdachten aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt zijn tijdens hun inbrekersactiviteiten bij een woning aan de Van Leeuwenhoeklaan. Kort daarop wordt nog een kompaan aangehouden.

De mannen zijn kennelijk in de veronderstelling dat er niemand in de woning aanwezig is als zij omstreeks 09.30 uur proberen de woning binnen te dringen. Een misrekening, want er is nog een huisvriend achtergebleven, die onmiddellijk de politie belt als deze ziet waarmee de mannen bezig zijn.

Inbrekersgereedschap

Op het moment dat een politie-eenheid de straat in rijdt, komen net twee mannen met versnelde pas hun richting uitlopen. Omdat beiden voldoen aan het doorgegeven signalement worden zij staande gehouden en gefouilleerd. Als blijkt dat beiden inbrekersgereedschap bij zich hebben, worden zij aangehouden op verdenking van de woninginbraak. Het gaat om een 38-jarige en een 46-jarige man uit Bulgarije. Kort na de eerste aanhoudingen wordt nog een 44-jarige Bulgaar in de kraag gevat als deze in een auto vanaf de Van Leeuwenhoeklaan de Boerhavelaan oprijdt. De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Na hun verhoor zijn zij in verzekering gesteld.

bron: politie.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden