112

Maak inbrekers het niet te makkelijk tijdens de feestdagen

Foto: Pixabay

Tijdens de komende Kerstdagen, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is er sprake van een verhoogd inbraakrisico ten opzichte van andere dagen in het jaar. Je kunt zelf een aantal eenvoudige maatregelen nemen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Veel mensen vieren de feestdagen buitenshuis en zo zien inbrekers hun kans om ongestoord hun slag te slaan. Door het nemen van simpele maatregelen verklein je de kans op inbraak en laat je inbrekers de feestdagen niet bederven.

Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot

Als je de feestdagen niet thuis viert, laat dan in elk geval het licht branden in je huis. Gebruik eventueel een tijdschakelaar. Doe ramen en deur dicht en draai deze op slot. Vergeet ook de achterdeur niet, ook als je maar heel even weg bent.

Tijdens de feestdagen is de politie extra alert op verdachte situaties, maar zelf kun je ook helpen om woninginbraken te voorkomen. Geef je huis een bewoonde indruk en let daarnaast een beetje op je buren. Bel bij verdachte situaties 112, als bewoner ben je immers de ogen en oren van de wijk.

Ongeveer de helft van alle aanhoudingen op heterdaad komt tot stand dankzij de bewoners van Utrecht die de politie op tijd bellen. Wanneer je een melding maakt, probeer dan zo specifiek mogelijk te zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: tijdstip, leeftijd, bijzondere kenmerken zoals kleding en schoenen en kenmerken van voertuigen. Hoe specifieker de informatie, hoe passender de politie, eventueel in samenwerking met de gemeente of jongerenwerk, verdere maatregelen kan treffen.

'

Reacties

article
58147
Tijdens de komende Kerstdagen, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is er sprake van een verhoogd inbraakrisico ten
https://roosendaal.nieuws.nl/112/58147/maak-inbrekers-het-niet-te-makkelijk-tijdens-de-feestdagen/
2018-12-25T09:54:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/12/25095404/114-915x518.png
112