112

Onderwereld Brabant bedreigt politiemedewerker

Foto: Ramon Vasconcellos / Flickr cc by-sa-2.0

Groepen uit de Brabantse onderwereld hebben gedreigd een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant te vermoorden. De bedreigde medewerker is actief in de bestrijding van de drugscriminaliteit in Brabant.

En om duidelijk te maken dat de politie op de hoogte is van de dreiging zijn woensdag gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de criminele bendes. Er is niemand aangehouden, zo meldt het ANP. Een politiewoordvoerder heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van een interview dat eenheidschef Hanneke Ekelmans heeft gegeven aan BN/De Stem.

De politiebaas spreekt in het interview van een ongehoorde, nieuwe escalatie die illustratief is voor de verharding van de criminaliteit. ,,Dit is een weloverwogen, kille doodsbedreiging met puur criminele motieven. Dat hebben we voor zover ik weet hier nog nooit meegemaakt”, zegt ze.

Over de exacte functie van de medewerker doet de politie geen mededelingen. De 3500 medewerkers van de eenheid zijn woensdag ingelicht. Het onderzoek naar de bedreiging is in volle gang, aldus de politie.

'

Reacties

article
58263
Groepen uit de Brabantse onderwereld hebben gedreigd een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant te vermoorden.
https://roosendaal.nieuws.nl/112/58263/onderwereld-brabant-bedreigt-politiemedewerker/
2019-01-10T10:35:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/06/150627-Politieauto-Ramon-Vasconcellos-Flickr-cc-by-sa-2.0.jpg
112