112

Beleef de impact van brand en ondermijning

Foto: redactie

Hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben. En daar kunt u iets aan doen. Laat u informeren in de pop up store Veiligheid gemeente Roosendaal.

Op maandag 9 september, om 15:30 uur, opent burgemeester Niederer samen met politie Teamchef Rens van de Oever en Brandweercommandant Berrie de Groot aan de Nieuwe Markt 40 in Roosendaal de pop up store Veiligheid. De pop up store aan de Nieuwe Markt 40 in Roosendaal is vanaf maandag 9 tot en met zaterdag 21 september iedere dag geopend van 11 tot en met 16 uur. Op vrijdag is de pop-up store ook geopend tijdens koopavond.

Impact van brand

In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto’s en virtual reality-brillen de impact die een brand heeft op een (gezins-)leven. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn aanwezig. Vraagt u zich of uw huis wel (brand)veilig is? Dan kunt u zich opgeven voor een homesafetycheck door onze brandveiligheid ambassadeurs.

Veilig in buurt en wijk

Babbeltrucs, verdachte situaties en inbraakpreventie. De vrijwilligers van het Buurtpreventie Roosendaal vertellen u over hun werk in straten, wijken en dorpen. En ze dagen u uit: herkent u de zakkenroller die
rondloopt op straat? Naast de fysieke veiligheid, zijn er ook experts die u vertellen over ondermijning. Er is een ondermijningscontainer van bureau Drugszaken waarin u alles te weten komt over diverse soorten drugs en andere zaken die met ondermijning te maken hebben. Ook is er de virtual reality experience met driedimensionale beelden van een drugslab.

Gemeenteraad

De pop up store is op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd. Zij vindt het belangrijk dat inwoners worden voorgelicht over alles dat met veilig wonen en leven te maken heeft. Daarnaast biedt de pop up store inwoners de gelegenheid handhavende partijen in de stad te ontmoeten. De pop up store is een samenwerking van de Veiligheidsregio midden- en West- Brabant, de politie, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Roosendaal. Het programma van de pop-up store Veiligheid Roosendaal is te vinden op de site van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen