112

47-jarige Roosendaler zonder rijbewijs belandt met auto tegen boom

Foto: Matthew Thoensen

Een 47-jarige Roosendaler heeft zich afgelopen nacht flink misdragen. Hij reed in een auto zonder rijbewijs, negeerde een stopteken en reed met zeer hoge snelheden door het centrum in Breda daarbij gevaar veroorzakend voor andere weggebruikers.

Uiteindelijk reed hij met zijn auto in de Haagse Beemden tegen een boom. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich flink. Ook beledigde hij de agenten, gedroeg zich recalcitrant tegen de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis en weigerde daar bloed af te staan.

De politie kreeg om 02.10 uur een melding dat op de Speelhuislaan een vermoedelijk dronken bestuurder in een Mercedes met Spaans kenteken was weggereden. Een politie eenheid zag de bedoelde auto uit tegengestelde richting naderen op de Belcrumweg. De agenten keerden hun auto en zagen dat de automobilist de Markkade op reed. Ze zagen dat hij daar stopte. Ze gaven een stopteken en zagen dat die bestuurder daarop snel wegreed en het stopteken negeerde. Er ontstond een achtervolging, de automobilist reed daarbij met snelheden van circa 100 a 120 km/uur het Spinveld op om via de Lunetstraat en Tramsingel weer de Markkade op te rijden. Na nog een keer deze ronde gemaakt te hebben reed hij via de Emerparklaan de Hondsdonk op. Daar vloog hij uit de bocht en botste frontaal tegen een boom.

Gebruik pepperspray

De agenten renden hun voertuig uit om eerste hulp te verlenen. Ze zagen dat de airbags geactiveerd waren. Ook rookte de motorkap flink. De bestuurder had een bebloed gelaat. De agenten wilden hem uit de auto halen maar stuitten daarbij op hevig verzet. De agenten hebben pepperspray ingezet waarna hij overmeesterd werd. Hij werd ter controle met de ambulance naar het Amphia ziekenhuis gebracht. Daar zette de Roosendaler zijn recalcitrante gedrag voort door tegen te stribbelen en te vloeken tegen het medisch personeel. Hij weigerde aanvankelijk alle hulp van de artsen en verleende ook geen medewerking aan een bloedafname om het alcoholgehalte vast te stellen. Uiteindelijk is hij naar het cellencomplex in Breda gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen