112

Gebiedsverboden centrum voor Roosendaalse ordeverstoorders

Foto: politie

Burgemeester Han van Midden legt vier Roosendalers een gebiedsverbod op naar aanleiding van de ongeregeldheden van het afgelopen weekend in het centrum van Roosendaal.

Het gaat om vier mannen in de leeftijden van 22, 24, 28 en 38 jaar, zo laat de gemeente weten. Zij mogen de komende twee weken niet in het centrum van Roosendaal komen. De verboden zijn inmiddels door de politie aan de vier Roosendalers uitgereikt.

Gezelligheid staat voorop!

Burgemeester Han van Midden zegt hierover: “Voor mensen die een gezellige uitgaansavond verstieren, is er geen plaats in het centrum van onze stad. Juist om die gezelligheid te waarborgen, ben ik samen met de veiligheidspartners hierop extra alert. Vandaar dat de vier Roosendalers die zich vorige weekend ernstig misdroegen een gebiedsverbod krijgen. Ik zie uit naar een mooi carnaval waarin we rekening houden met elkaar en waarbij we er tot het einde toe een feest van maken. Na de carnaval ga ik samen het de horecaondernemers, politie en andere veiligheidspartners nieuwe afspraken maken voor de komende jaren. Het is goed om met elkaar terug te kijken op de afgelopen periode en concrete afspraken te maken hoe we de veiligheid tijdens het uitgaan kunnen vergroten. Dat is in ieders belang. Voor nu wens ik iedereen heel veel plezier bij het aankomende carnaval!

Wat is een gebiedsverbod?

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening kan de burgemeester een gebiedsverbod op te leggen aan een iemand die de openbare orde (herhaaldelijk) ernstig heeft verstoord. De persoon in kwestie mag dan twee weken niet in een bepaald gebied komen en is bedoeld om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Het niet nakomen van een gebiedsverbod levert de overtreder een nieuw strafbaar feit op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen