112

Diefstal ID kaart en pinnen met gestolen bankpas in Bureau Brabant

Foto: Bureau Brabant

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 18 mei 2020 onder andere aandacht aan een serie ramkraken in Waalwijk en omgeving en een overval op een snackbar in Boekel.

Diefstal ID kaart en pinnen met gestolen bankpas in Roosendaal

Op zaterdag 28 september 2019 werd op het Stationsplein in Roosendaal een ID-kaart en een bankpas uit een rugzak gestolen. Toen het slachtoffer in de gaten kreeg dat hij was bestolen en de bank belde om de pas te blokkeren was het al te laat. Op verschillende plekken was er al gepind met de gestolen pas. De pinner staat op beeld.

Pinnen met gestolen bankpassen in Roosendaal, Zundert en Breda

In december 2018 werd ingebroken in een woning en schuur aan de Hartelweg in Breda. Daarbij werden pinpassen buitgemaakt.  Hiermee werd onder andere in Roosendaal, Zundert en in Breda geld opgenomen.  De pinner, vermoedelijk een Poolse man, staat op beeld.

Ramkraken in Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle

In de periode van 14 december 2019 tot en met 1 mei 2020 is in Waalwijk en omgeving zes keer ingebroken in tankstations (3) een nachtwinkel (1) en een supermarkt (2 x).  De inbrekers waren telkens uit op sigaretten. De eerste inbraak vond op zaterdag 14 december 2019 plaats in een supermarkt op de Els in Waalwijk.  Een nacht later werd in dezelfde winkel nog een keer ingebroken. Op dinsdag 10 maart jl.  was een shop van een tankstation aan de Berndijksestraat in Kaatsheuvel aan de beurt, een nacht later gevolgd door een inbraak in een nachtwinkel aan de Grotestraat in Waalwijk. Op zaterdag 21 maart jl. sloegen de dieven opnieuw  toe in Waalwijk, deze keer bij een tankstation aan de Laageindse Stoep. De laatste inbraak vond op vrijdag 1 mei jl plaats in Sprang-Capelle, met als doelwit een tankstation aan de Raadhuisstraat.  De daders staan bij vier inbraken op beeld. De politie houdt er rekening mee dat het om één dadergroep gaat die in wisselende samenstelling op pad gaat. De schade loopt in de tienduizenden euro’s qua buit maar ook qua vernielingen die ze achterlaten.

Overval op snackbar in Boekel

Op donderdag 13 februari 2020 werd omstreeks 23.30 uur een cafetaria de Kerkstraat in Boekel overvallen. Een man kwam de zaak dreigend met een pistool binnen. Er waren op dat moment ook klanten in de snackbar. Hij liep meteen naar de balie en eiste geld. De medewerker, een 19-jarige jongeman, werd daarbij door de dader onder schot gehouden. De overvaller maakte wat briefgeld uit de kassa buit. Hij rende weg in de richting van Gemert. Het zou gaan om een blanke of licht getinte man. Hij droeg een donkerblauwe halflange jas met capuchon. Hij had grijze schoenen zonder veters aan met een witte rand. Hij sprak Nederlands met een accent. De recherche houdt er rekening mee dat hij in de dagen voor de overval wellicht de zaak geobserveerd heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen