112

Hennepkwekerij ontmanteld aan de Toussaintlaan

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Zaterdagavond rond 23.00 uur werd, op basis van anonieme tips, in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie.

Agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten. Voor de stroomvoorziening van de kwekerij werd elektriciteit buiten de meter om afgenomen. Het netwerkbedrijf heeft aangifte van diefstal stroom gedaan. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Meld verdachte zaken bij de politie

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

bron: politie.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden