112

Drugsdealer aangehouden op parkeerplaats Spuitendonk

Foto:

Een getuige zag dat de bestuurder van een personenauto mogelijk drugs verhandelde en gaf dit door aan surveillerende politieagenten. Die stelden een onderzoek in en controleerden de betreffende auto op parkeerplaats Spuitendonk langs de A58 bij Roosendaal.

Een agent geeft de bestuurder zaterdag rond 17.35 uur een stopteken ter hoogte van de parkeerplaats. De bestuurder, een 20-jarige jongen uit Roosendaal, voldoet netjes aan het stopteken. De agent loopt naar de auto toe en vraagt de papieren van de auto en de bestuurder. De Roosendaler verklaart geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich te hebben. Hierop past de agent een identiteitsfouillering toe om erachter te komen wie deze persoon is.

In de kleding van de jongeman vindt de agent zeventien envelopjes met (naar later blijkt) cocaïne. Hij houdt de Roosendaler aan op verdenking van handel in drugs. De verdachte brengt hij over naar een politiecellencomplex waar een verklaring afgelegd mag worden. Bij de insluiting in de politiecel blijkt dat de jongeman ook nog zestien gripzakjes met henneptoppen bij zich heeft.

De verdachte legt een verklaring af. Die wordt besproken met een officier van justitie. De officier bepaalt of er vervolging gaat plaatsvinden. Vermoedelijk mag de man uit Roosendaal zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen