Liveblog finale Dorpen Derby

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Over een paar minuten gaat de finale van de Brabantse Dorpen Derby van start. Wij kijken en houden de hoogtepunten bij in deze liveblog.

21.26 uur: Arjen van Beeks eerste reactie is: “Super, super, super, iedereen bedankt.” De afterparty kan beginnen, en het openluchttheater kan met €25.000 aardig wat projecten realiseren. Gefeliciteerd!
151212 Arjen van Beek bij finale Derby
21.25 uur: Henri Swinkels bedankt iedereen en houdt de spanning erin. Maar dan:

  • 1e prijs kreeg 67% van de stemmen en het is… Nispen.
  • 2e prijs gaat 22% naar Stevensbeek (€12.500).
  • 3e prijs van €7.500 Sterksel met 11% van de stemmen.

21.23 uur: De notaris komt erbij staan. Er is meer dan 57.000 keer gestemd, een record aantal in de Dorpen Derby historie.

21:20 uur: Arjen van Beek wordt gevraagd wat Nispen met de hoofdprijs zou doen. “We willen werk maken van een overkapping voor het theater en natuurlijk uitbreiding van het culturele programma. Ach, we hebben zoveel ideeën.”

21.18 uur: Nou, dat was langer dan tien minuten. Wij telden er tweeëntwintig… Maar nu zijn de lijnen dan toch gesloten. De notaris kan aan de slag.

21.06 uur: De lijnen zijn nog een paar minuten open. Op de redactie ook snel tussendoor even gestemd, en dan zie je dit. In de studio lijken de Nispenaren geen duimen over te houden. Hoewel het tijdens de polonaise – op muziek van René Schuurmans – best lastig sms’en is, merkt Arjen van Beek.
151212 Liveblog prinstscreen
21.04 uur: Burgemeester Niederer aan het woord. Hij voelt zich ‘fantastisch’ om burgemeester van Nispen te zijn. “Ik hoop en verwacht natuurlijk: nummer één.” Hij vertelt dat de gemeente ook een steentje heeft bijgedragen. “We doen het samen.”

21.00 uur: De livestream op internet valt af en toe weg. De studio staat intussen op z’n kop en iedereen heeft z’n mobieltje vast.

20.56 uur: Ja, we kunnen nu stemmen. De teller staat weer op nul. Elke stem telt! De lijnen zijn maar tien minuten open.

  • Voor Nispen SMS ‘dorp b’ naar 9090 of bel naar 0909-0002 (lokaal tarief).

20.52 uur: Sterksel met project ‘@SterkselCity’ maakt de laatste drie compleet. Dit deel zit erop, en het was meteen al behoorlijk spannend. We zullen zo meteen te horen krijgen hoe het stemmen in z’n werk gaat.

20.47 uur: Wethouder Schenk-Dekkers heeft dus gelijk gekregen. Nispen hoort bij de laatste drie. “Nispen is bekend als zeer actief en ondernemend dorp,” vertelde ze aan roosendaal.nieuws.nl.

“De energie en het enthousiasme van honderden mensen uit Nispen om het Heerlijck Openluchttheater te bouwen en de vele activiteiten die er al inmiddels gerealiseerd zijn, hebben bij mij een enorme indruk gemaakt. Ook buiten de gemeente Roosendaal staat Nispen nu terecht op de kaart.”

Haar stemadvies voor zo meteen is niet moeilijk te raden: stem op Nipse!

20.42 uur: Op twitter komen de eerste felicitaties voorbij.

20.40 uur: De jury – bestaande uit Henri Swinkels, Tet Reuvers en Paul Spapens en Lout Donders – bezocht De Heerlijckheijd. Spapens vindt het idee van het Openluchttheater een goede manier om kinderen cultuur met de paplepel in te geven. De jury zet het project op de derde plek, maar met de publieksstemmen erbij gaat Nipse naar de tweede plek. Yesssss, Nispen hoort zeker weten bij de laatste drie!

20.35 uur: Nispen is aan de beurt. Woordvoerder van Nispen is Arjen van Beek. Hij vertelt dat ze met alle vrijwilligers wel drie, vier bussen had kunnen vullen. Wie vandaag niet meekon, kijkt met elkaar in Nisipia op groot scherm mee.

20.30 uur: Vijf dorpen weten waar ze aan toe zijn, maar Nispen nog niet. En voordat zij horen of ze bij de laatste drie horen, krijgen we ‘Het Dorp’ te horen, gezongen door hoofdspeler van ‘Moeder ik wil bij de Revue’ Terence van der Loo.

20.14 uur: Wist je dat er maar liefst 92 dopen uit Brabant zich hadden aangemeld voor de Dorpen Derby? Bij de finalisten horen naast Nispen Gilze, Stevensbeek, Den Hout, Ravestein, Heeswijk-Dinther, Heeze, Sint Agatha en Sterksel.

Project Samen Stevensbeek krijgt van de jury de eerste plaats. Het publiek zet hen op de tweede plek. Omdat het jury-oordeel wat zwaarder telt, gaat Stevensbeek met stip door naar de laatste drie.

20.11 uur: Natuurlijk kon niet iedereen mee naar Hooge Mierde.

20.08 uur: Eerste blik op de Nispenaren. De bordjes Nipse kunnen niet missen.
151212 Liveblog

20.05 uur: De notaris zit klaar om straks de stemmen te tellen. In de voorrondes zijn er meer dan 20.000 stemmen uitgebracht. En we krijgen te horen hoe er berekend wordt hoe zwaar de publieksstemmen en de jurystemmen tellen.

20.00 uur: Het is begonnen. Zou Nispen bij de laatste drie horen? De sfeer zit is er goed in. De jury onder leiding van gedeputeerde Henri Swinkels wordt voorgesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen