In actie voor verkeersveiligheid

Foto: NUL verkeersdoden Brabant

Brabant komt weer in actie tijdens de jaarlijkse actieweek van 15 tot en met 21 mei Verkeersveiligheid die onderdeel uitmaakt van de campagne ‘NUL verkeersdoden Brabant’. Gedurende de actieweek kan men op diverse locaties in Brabant meedoen aan acties die bijdragen aan de verkeersveiligheid en een veilige deelname aan het verkeer.

De acties variëren van lokale, kleinere initiatieven tot grotere acties op marktpleinen, bij supermarkten en scholen. In Breda testen technasiumleerlingen van het Newmancollege zelfbedachte oplossingen om het aantal fietsers dat rood licht negeert te verminderen. Het promoteam NUL bezoekt van maandag tot en met vrijdag allerlei locaties door de hele provincie. Daar kunnen voorbijgangers de belofte ‘Ik rij alcohol-/drugs-/medicijnvrij’ afleggen en een virtual-reality game spelen.

Pubquizzen

Tijdens de actieweek worden dit jaar ook pubquizzen georganiseerd. Deelnemers kunnen op een ontspannen en gezellige manier de verkeerskennis testen en meedingen naar de prijs: een limousine met chauffeur op een stapavond naar keuze. Op de website www.nulverkeersdodenbrabant.nl staat een overzicht van de aangemelde acties tot nu toe.

'

Reacties

article
48875
Brabant komt weer in actie tijdens de jaarlijkse actieweek van 15 tot en met 21
https://roosendaal.nieuws.nl/actie/48875/in-actie-voor-verkeersveiligheid/
2017-05-12T10:48:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/05/12104150/navigeren-met-mobiel.jpg
in actie