De boog kan niet altijd gespannen staan

De afgelopen week was voor mij er een met een enorme wake-up call. Het is noodzakelijk om verbonden te blijven met je leven, want anders kom je van een koude kermis thuis.

Sport Uber alles??

Sporten is nu een wezenlijk onderdeel van mijn leven geworden. Vooral omdat ik het leuk vind, maar ook omdat het bewezen goed voor me is. Alleen ben ik wel een beetje doorgeslagen in het sporten. Als een duracellkonijntje ga ik maar door, elke keer dat ik kan ga ik sporten, en ik laat me eigenlijk niet gemakkelijk tegen houden. En omdat ik echt het allermeest uit de afvalrace wil halen, grijp ik echt alle mogelijke momenten aan.

verbinding met het leven

Het nadeel van deze mentaliteit en gedrevenheid schuilt erin dat je de rest van het leven even naar de achtergrond zet. En dit is bij mij wel gebeurd. Ik had in eerste instantie afgesproken om 3X per week te trainen, maar dit is nu naar bijna dagelijks gegaan. Waardoor ik (onbedoeld) mijn gezinsleven behoorlijk onder druk heb gezet. Ik ben heel weinig thuis, en daarmee heb ik mijn echtgenote het gevoel gegeven dat ik haar (en mijn zoontje) niet belangrijk genoeg vind.

Is dit zo? totaal niet. Maar het voelt wel zo, en dat is wel even een “wakker worden” momentje voor me geweest. Ik ga de eerstkomende weken maar even minderen met sporten en zien wat dat doet. Nu even family time. #isookbelangrijk.

Christiaan en Luelle worden begeleid door CrossFit Zuid en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen