Kip Masala

Foto: Marianne Knappers

Om eens een Hindoestaans gerecht te maken, pakken de meeste waarschijnlijk een kant en klare pak om dat te bereiden. Dat is wel jammer, want als je het zelf maakt is het beter voor jezelf en veel lekkerder. Niet teveel zout en lekker gezonde kruiden. Veel succes en lekker gezond genieten!

Bereidingswijze 45 min.
4 personen

Ingrediënten:

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 7-8 (biologische) kippenvleugels
  • 4tl kerriepoeder
  • 2 tl laospoeder
  • 2 tl kardemonpoeder
  • 2tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 2el olijfolie
  • Beetje zeezout en zwarte peper
  • 300 gr haricots verts
  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 tl sambal
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 el kokosmelk
  • 250 Gr biologische volkoren couscous

 

Bereiding:

Knoflookteentjes en ui pellen en in kleine stukjes snijden. Bestrooi de kippenvleugels met kerrie-, laps-, kardemom- en geelwortelpoeder. Doe de olijfolie, zout en peper in een kom en doe vervolgens de knoflook en uien erbij. Leg de kippenvleugels in deze marinade en laat de kruiden 10 minuten goed inwerken.
Maak in tussentijd de boontjes schoon en kook ze in een pannetje beetgaar. Bak de gemarineerde kippenvleugels in een grote braadpan op hoog vuur in 5 minuten. Rondom bruin. Snijd de zoete aardappel in stukjes (eerst schillen) en voeg ze bij de kip. Doe de sambal, tomatenpuree en kokosmelk erbij, goed roeren en vervolgens zoveel water bijschenken totdat alles net onder water staat. Laat de Masala minimaal 30 minuten op laag vuur sudderen en roer regelmatig.
Doe de couscous in een kom, overgiet met 350 ml. kokend water, beetje zout toevoegen en 5 minuten laten wellen. Voor het eten de boontjes en de Masala door elkaar scheppen en klaar.

Eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen