De oude Chris is er niet meer

Foto: Shoots & More Breda

De 180 dagen intensieve training zitten erop. Het was niet eenvoudig, maar ook verre van de moeilijkheid die ik op voorhand verwachtte. Men zegt wel eens dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt, en dat klopt. Ook de dagen dat ik het echt niet leuk vond om te trainen zijn met een noodgang voorbij gevlogen.

En nu? Geen idee… maar terug is géén optie! Lees de blogs van Chris terug.

Operatie geslaagd, patiënt overleden

Best wel een morbide uitspraak eigenlijk, maar een deel van mij voelt het wel zo. In de 180 dagen van de afvalrace ben ik een traject van veranderingen ingegaan die zijn weerga niet kent. Ik ben mijn oude ik, met de oude gewoontes en overtuigingen, compleet aan het herzien. De oude Chris is er niet meer, er is een andere (betere) versie voor in de plaats gekomen.

Terwijl ik dit aan het typen ben, barst ik in tranen uit… de realisatie dat ik werkelijk afscheid heb genomen van het “oude vertrouwde” leventje, komt onverwacht toch nog best hard aan. Ben ik er wel helemaal klaar voor? Ja! 100% zeker. Ik kan dit! Ben ik onzeker over wat komen gaat? Ja, dat ook. Maar dat mag ook. Ondanks dat de afvalrace voor mij zogezegd ten einde is gekomen, en ik dit met een erg leuk feest heb mogen vieren, is voor mij de reis nog maar net begonnen. Ik sta aan het begin van de reis van de rest van mijn leven. Vol goede moed, mentaal sterk, een behoorlijke dosis zelfvertrouwen en de kennis om mij fysiek nog gezonder te krijgen en te houden.

Het resultaat

Het resultaat van de afvalrace is niet alleen de vermindering in gewicht. Ik had me het doel gesteld op de kickoff om 40 kilo af te vallen… Nou… dat is dus niet gelukt… Jammer? Totaal niet! Ik ben nu … WAIT FOR IT 25,5 kilo lichter dan op de kickoff. En dat vind ik nog niet eens het beste resultaat. Gewicht is maar gewicht, maar zelfvertrouwen en zelfbeeld zijn veel belangrijker. Het beste resultaat van de afvalrace is dat ik mentaal vele malen sterker geworden ben. Zoals Kevin het mooi verwoord heeft: “In plaats van achteraan aan te sluiten en de restjes schoon te schrapen, loop ik nu voorop, slacht ikzelf de prooi en laat de restjes achter voor de anderen.”. Nu wil ik echt niet verwaand overkomen maar… IT FEELS GREAT!

De credits

Zoals bij elke (mooie) film, wordt er aan het eind van de film een mooie aftitelingslijst getoond. Ik zal voor deze keer een uitzondering maken, want mijn film is bij lange na nog niet klaar, maar voor de scenes genaamd de afvalrace vind ik het meer dan op zijn plaats om nu al de volgende mensen / sponsoren te bedanken voor het mogelijk maken van mijn succes, en me goed voorbereid aan het begin van de rest van mijn leven te zetten:

  • De afvalrace
    Dank jullie wel voor het Polar horloge, en dat ik überhaupt mee heb mogen doen
  • King Kong ( Kevin ) van Physiq Fitness / CrossFit Zuid
    Dank je wel dat ik mee heb mogen doen, voor de trainingen en voor de zetjes in de goede richting
  • Master splinter ( Leroy ), Kung-fu panda ( Halim ) en He-man ( Casper ) van Physiq Fitness / CrossFit Zuid
    Thanks jongens, mede dankzij jullie slavendrijverij stimulans :), ben ik al zover gekomen
  • Jill Heestermans, ambassadrice van de afvalrace.
    Dank je wel dat je er voor me was als het nodig was.
  • 2Bloom
    Dank jullie wel voor de prachtige bloemen bij de bekendmaking en bij het eindfeest
  • Sportcomplex de Contreie
    Bedankt voor de super intensieve training op de kick-off. Sterkte met de herbouw
  • Decathlon Breda
    Dank jullie wel voor het hosten van de family-bootcamp en de cadeaubon die we hebben gekregen
  • Kookstudio PUUR
    Bedankt voor de heerlijke en leerzame kookworkshop. Chef Andy, ik kom dolgraag nog een keer bij je in de leer als dat mag.
  • Beautysalon Icha
    Dank je wel José voor de heerlijke gelaatsbehandeling
  • Mijn (oud-)lijnmanager Jeroen van der Meer
    Haha… ik heb de uitdaging gehaald 🙂 Dank je wel voor het uitdagen!
  • Bastiaansen Modestad
    Enorm bedankt voor het genereuze shop-budget voor mijn feestoutfit
  • Automotions Peugeot Roosendaal
    Dankzij jullie hebben we een dag in een luxe peugeot 3008 rond mogen rijden
  • Fernanda Borrels & Bites in Breda
    Dank je wel voor de heerlijke lunch, en erg tof dat jullie met mijn allergie rekening hebben gehouden!
  • Shoots & More in Breda
    Wat een ontzettend mooie fotoshoot is het geworden. Enorm bedankt!!
  • Eetcafé d’n Brooy in Gilze
    Dank jullie wel voor de lekkere avondmaaltijd.
  • Sportcentrum Jeugdland in Ulvenhout
    Dank jullie wel dat we het eindfeest bij jullie mochten houden
  • JG Sound & Vision
    Bedankt voor de muzikale ondersteuning van het eindfeest
  • Annelies van “Alles valt te bedrukken”
    Dank je wel dat je nog last minute iets voor ons wilde maken
  • Mijn (nieuwe) vrienden, vriendinnen en sportmaatjes
    Dank jullie wel dat jullie me gesteund hebben deze periode
  • Daniel van Roosendaal en Breda Nieuws
    Dank je wel voor de media-aandacht en dat je me het platform hebt gegeven om mijn relaas te kunnen delen
  • En jullie
    Beste/lieve volgers, heel erg bedankt voor het volgen van mijn afvalrace de afgelopen periode. Ik hoop dat mijn verhalen jullie ook hebben kunnen motiveren om goed voor jezelf te zijn. Je bent uniek op deze wereld, dus geniet van je leven, hoe moeilijk dat soms ook lijkt te zijn.

THANK YOU ALL


Niets of niemand vergeten?

Nee volgens mij niet… Nouja… er zijn een paar mensen die ik hier iets meer in de spotlight wil zetten, dat zijn:

  • Wendy
    Wat ben jij veranderd zeg, ik kan me heel goed voorstellen hoe moeilijk dit voor je is geweest en wat je hiervoor allemaal hebt moeten doorstaan. Er waren tijden bij dat ik je eigenlijk nogal uit-de-hoogte vond doen, maar dat zijn nou eenmaal dingen die gebeuren bij de zware transitie naar iemand die voor zichzelf kiest. Wees trots op jezelf, want je hebt echt wat bereikt.
    • Mark
      Tja… mannen onder elkaar… goed gedaan p[CENSUUR]k! We blijven lopen, ik ga als ik het red, meelopen met jou met de 80km van de langstraat in september. Moeten we wel blijven trainen, maar dat gaat zeker goed komen.
    • Luelle (zeg: “Lu-èl-le”)
      Ik kan een heel boekwerk schrijven, maar dat doe ik nu even niet… Samengevat: Ik ben zo ontzettend trots op je, en ik heb erg veel respect voor je. Dank je wel voor alle sportieve uurtjes samen, en ik hoop nog vele uren meer samen te sporten.
    • Mijn lieve echtgenote
      Lieverd, ik heb misschien nog wel het meeste aan jou te danken. Ik heb je echt heel vaak alleen thuis gelaten omdat ik ging trainen en aan mezelf werken. Ik weet dat je het echt niet leuk vind dat ik niet vaak thuis ben, maar toch laat je me mijn gang gaan. (Al laat je me het maar wat graag weten dat je het niet leuk vind). Lieverd, dank je wel dat je me hebt gesteund en nog steeds steunt in mijn afvallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen