Een nieuwe weg ingeslagen

Nadine (links) tijdens de kick-off.
Nadine (links) tijdens de kick-off.
Foto: Nadine

De kick-off is nu twee weken geleden. De eerste trainingen zitten er op en ik ben heel erg op mijn voeding aan het letten. Het is soms best zwaar, maar ik weet waar ik het allemaal voor doe.

Ik heb van Kevin wat huiswerk meegekregen waar ik me de komende tijd op moet focussen. Dit heeft vooral met eten te maken. Zo mag ik maar drie maaltijden per dag eten, geen tussendoortjes dus. Over elke maaltijd moet ik minimaal 15 minuten doen, wat in de praktijk erg lastig blijkt te zijn. Overigens maakt het niet uit hoelaat ik die maaltijden eet, ik mag pas eten als ik echt honger heb. En áls ik dan honger heb, mag ik mijn maaltijd maar voor 80% opeten.

Vanaf dag één ben ik meteen aan de slag gegaan en het valt nog niet echt mee. Ik kan mijn maaltijden nu wel goed plannen en maak bewuste keuzes van wat er op mijn bord komt te liggen, maar het hongergevoel is wel vaak aanwezig. Daarom valt het ook niet mee om dan 15 minuten te moeten doen over twee boterhammen of een schaaltje kwark. Maargoed, langzaam maar zeker begin ik daar aan te wennen. Het leuke is dat ik nu veel nieuwe dingen uitprobeer, zo gezond mogelijk en dat ik er toch een voldaan gevoel van krijg.

Afkicken
Nu ik gezondere keuzes maak in mijn voedingspatroon, merk ik dat mijn lichaam de oude vertrouwde suikers mist. Vooral in de eerste dagen heb ik enorme hoofdpijn gehad. Al snel had ik door dat het daar wel eens kon liggen. Frisdrank, chocola, energydrink, de grote suikerbommen laat ik allemaal staan. Nu merk ik pas wat voor verslaving het eigenlijk was.

Energie
Wat ik ook nog als huiswerk heb meegekregen is dat ik op tijd moet gaan slapen. ’s Nachts slaap ik in korte stukken omdat ons jongste zoontje vrijwel elke nacht wakker wordt. Daardoor had ik overdag weinig energie. En omdat ik altijd laat naar bed ging kwam ik dus slaap tekort. Nu probeer ik elke dag tussen 22.00 uur en 22.30 uur in bed te liggen. Als ik dan ’s ochtends wakker word merk ik al meteen dat ik veel meer energie heb om de dag te beginnen.

Trainen
Het trainen bij Crossfit Zuid is heel erg pittig. De afwisseling per training maakt het wel heel erg leuk. Zo goed als ik kan probeer ik alles mee te doen, de eerste blaren op mijn handen zijn al aanwezig. Naast mijn trainingen bij Crossfit Zuid handbal ik ook nog twee keer per week. Stap voor stap merk ik dat mijn conditie weer wat beter wordt. Dit is een van mijn grootste doelen dus hier ben ik nu al erg blij mee. Het is heerlijk om steeds langer te kunnen rennen zonder dat je hijgend naar de kant moet.

Resultaten
De eerste kleine resultaten zijn al aanwezig. Zo is het mij ondanks de honger en spierpijn toch gelukt om mij aan mijn eet- en sportmomenten te houden. Komende week heb ik mijn tweede coachingsgesprek met Kevin, en ben ik toch stiekem wel benieuwd wat de weegschaal zegt. Ook hoop ik wat meer te weten te komen over mijn huidige voedingspatroon, daarom hou ik nu al twee weken een voedingsdagboek bij. We zullen zien!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen