Ik ben nu echt begonnen

Mijn motivatie bord
Mijn motivatie bord
Foto: monique thielen

Ik ga dit doen, voor mezelf en op eigen kracht en natuurlijk met support van PhysiQ en de mensen om mij heen. De afgelopen week is dit pas echt tot me doorgedrongen.

Nog niet zo veel gesport bij physiQ in verband met een studiereisje naar Italië. Daar wel mijn drie eetmomenten per dag aangehouden, ik dacht eigenlijk dat het heel moeilijk ging worden omdat we s’avonds tot 21.00 uur door zouden gaan en ik daarna pas mijn avondeten kon gaan eten, maar het bleek heel erg mee te vallen. Omdat ik niets tussendoor neem heb ik ook minder trek en was ontbijt, lunch en laat eten prima te doen. We waren natuurlijk wel in Italië dus pizza en pasta stonden wel op het menu. Verder kon ik op die dagen natuurlijk ook niet naar de sportschool, dat hebben we opgelost door van onze slaapplek naar de trainingslocatie te lopen en ’s avonds weer terug te lopen. Dit was in totaal zo’n 5 kilometer, voor mij best pittig, ik doe/deed thuis alles met de auto of bus en nu gingen we lopen beetje omhoog, beetje omlaag, ongelijke wegen. Maar ik heb het gedaan en ben trots op mezelf. In maart gaan we weer voor 6 dagen en dan kan ik vergelijken hoe het dan gaat ten opzichte van nu.

Trainen bij PhysiQ

Afgelopen woensdag was het moment dan daar mijn tweede training met Christiaan en het gevoel nu gaan we echt van start, mijn eerste training was voor ik vertrok naar Italië. Wat kan ik er over zeggen, het was zwaar, heel zwaar. Ik word continue geconfronteerd met mijn lijf, ik schop tegen mijn eigen buik, ben snel buiten adem en zie mensen bewegingen maken waar ik van denk die kan ik niet misschien wel nooit. Toen ik thuis kwam kon ik wel huilen het is zo confronterend dat ik het zo ver heb laten komen en tegelijk ben ik heel trots op mezelf dat ik nu een keuze heb gemaakt om er iets aan te doen. Nu staan er 2 tot 3 trainingen per week op de planning en ga ik iedere dag wandelen een half uur, dus echt van start.

Kapot na de training

 

Voeding en keuzes

De uitdaging van deze maand is drie eetmomenten per dag waarbij een fruitsapje en een Latte vallen onder een eetmoment. Tot nu toe gaat het aardig en ben ik 1 keer de mist in gegaan na een korte nacht en een reisdag op de planning en dan zeg ik de mist in gegaan maar een latte en wat nootjes tussendoor zijn 5 eetmomenten maar is al een groot verschil met hoe het was en de keuzes die ik een maand geleden had gemaakt. Ik merk dat ik al bewuster aan het nadenken ben over wat ik neem en wanneer ik het neem. zo had ik gister een avondje waarbij ik wist dat er iemand zou trakteren en omdat ik het mezelf niet onnodig moeilijk wilde maken had ik 1 eetmoment bewaard zodat ik mee kon doen. Ik heb ’s avonds een stukje carrotcake gegeten en dat was dan mijn derde eetmoment van de dag en nu ik het aan het evalueren was weet ik niet of ik dit volgende keer ook weer zo zou doen. want ja nee zeggen vind ik moeilijk maar nu had ik mijn hele eetmoment opgeofferd voor zo’n klein stukje taart. Dit zijn mooie lessen, want nu ik het heb geprobeerd weet ik hoe het is en maakt het makkelijker om volgende keer een andere keus te maken.

Omgeving

De mensen om me heen reageren zo positief en ondersteunend, heel erg hartverwarmend. Ik krijg ook reacties van mensen die ik niet ken die me steunen een hart onder de riem steken of die mijn proces als motiverend zien voor hun eigen weg. Ik ben zo blij dat ik mijn omgeving deelgenoot heb gemaakt van mijn keuze en mijn proces, niet alleen voor de reacties die ik krijg maar vooral omdat het nu iets is waar ik over durf te praten en makkelijker een gezonde keuze maak of minstens een bewuste keus maak. De mensen van PhysiQ mijn medesporters zijn zo vriendelijk, motiverend en geïnteresseerd, zo fijn om daar zo opgevangen te worden. Mensen delen hun eigen ervaringen over het sporten en de resultaten die ze daar mee behaald hebben, staan mij maar ook elkaar aan te moedigen, het voelt echt als een warm bad heel erg fijn.

Een nieuwe opdracht/experiment

Vanmorgen mijn coach Leroy gesproken, de afgelopen twee weken doorgenomen. Het experiment voor de komende twee weken is 1 dag plannen en dan 24 uur lang niet eten, alleen water, thee, koffie drinken en geen energie tot me nemen en dan voelen ervaren wat het met me doet en dat opschrijven. Ik ben benieuwd, ik ga de uitdaging aan.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen