Week 3 zit erop!

zondagochtend in het bos
zondagochtend in het bos
Foto: Bram Thielen

De afgelopen week heeft voor mij in het teken gestaan van verbaasd zijn over mezelf, verbaasd over mijn aanhoudende motivatie, verbaasd over met hoeveel plezier ik iedere keer weer ga sporten (ook al is het heel erg zwaar) en verbaasd over mijn positieve stemming.

Uitdaging van de week

De uitdaging voor deze week of volgende week was 24 uur niet eten en alleen water en thee drinken. Ik moest van te voren een moment kiezen en het niet af laten hangen van de dag of het moment. Dus ik ben met de agenda gaan zitten en had afgelopen woensdag na de lunch tot donderdag na de lunch gepland. De kers op de taart (raar gezegde eigenlijk zeker in dit traject) was dat mijn man en mijn zoon met me mee wilde doen, zo super lief. Ik kan zeggen het was makkelijk eigenlijk wel gek, ik denk dat niet eten makkelijker was dan gezond eten. Ik had een late lunch gedaan in verband met de training die ik s avonds nog zou hebben en donderdag had ik een dag thuis dat zou voor mij de grootste uitdaging zijn. Dat was het dus niet echt, ik hoef dus geen ongezonde of ongeplande keuzes te maken als ik langer ergens ben dan ik had gedacht, ik kan gewoon mijn eetmoment nog even uitstellen, als ik 24 zelfs 27 uur zonder eten kan. Nou experiment voltooid.

Het sporten

Nou dit was een van de sport uitdagingen van deze week. De schaamte voorbij hè. Deze week ga ik 3 keer sporten en ik dacht van te voren dat is veel en dan draait mijn hele week om sporten, dit was een van mijn verbaasd over mezelf momenten. Ik ben iedere keer met veel plezier gegaan en ja ik ga een paar keer helemaal kapot als ik bezig ben en moet ook echt even bijkomen voordat ik naar huis ga. Waarbij ik dan regelmatig nog gesprekken heb met mensen die ook sporten bij PhysiQ. Het is echt zo’n fijne groep mensen die daar sporten, zijn allemaal heel motiverend en nieuwsgierig hoe het gaat. Na het uitpuffen ga ik naar huis waar ik dan meestal ga eten en vroeg naar bed ga want aan het eind van de dag ben ik moe. Maar de andere dag kan ik gewoon uit bed en me bewegen zo kan ik de nieuwe dag weer met frisse moed beginnen en gedurende de dag ben ik dan actief bezig en ik zit eigenlijk niet veel meer op de bank, tot groot verdriet van mijn honden, die vinden het heerlijk om naast me op de bank te liggen, daar zullen ze aan moeten gaan wennen.

Welke veranderingen merk ik

Ja er zijn een hoop kleine dingen, nou ja klein voor mij eigenlijk wel groot al veranderd. Ik vraag mijn zoon niet meer om alles op een andere verdieping in huis voor me te pakken maar ga het zelf halen. Ik heb zin om te gaan sporten. Ik snoep nagenoeg niet meer, heb in 4 weken tijd 10 frietjes op in plaats van 10 porties friet. Ik maak dus ook al andere keuzes. Afgelopen vrijdag schreef ik op in mijn dagboek alles kost moeite vandaag, ’s avonds was ik gaan sporten en toen ik thuis kwam was ik veel positiever dan voordat ik wegging, dus het sporten doet me goed. Toen mijn man zondag zei ik ga naar het bos om een stukje te rennen, zei ik: ik ga mee en ik ga wandelen. Dus hondje mee, mijn zoon wilde ook mee om mij te steunen echt super fijn en ik ben gaan wandelen, ik had anders namelijk de hele dag op de bank gehangen.   De beloning was nu een kopje muntthee en om me heen bestelde iedereen warme chocomelk en appeltaart en dat had ik anders ook gedaan en nu was ik zeer tevreden met mijn thee-tje.

Van de week kwam ik Luelle (kandidaat van vorig jaar) tegen en ze vroeg mij hoe het ging en ik zei eigenlijk niet volmondig goed, ik zei iets van het gaat, ja het sporten is zwaar. Toen ik thuis kwam moest ik er nog even over nadenken en als ik terug kijk op mijn dag was het eigenlijk een geweldige dag. Ik stond op ging douchen had ontbeten, had boodschappen gedaan, in huis van alles gedaan even gezeten, samen met mijn man het avondeten voorbereid was gaan sporten. Dus eigenlijk was het heel erg goed gegaan. Ik merk dat ik in mijn hoofd nog een beetje achterloopt, ik leg de dag in mijn hoofd nog langs de oude meetlat (van voor 4 weken geleden) het word dus tijd voor een nieuwe interne meetlat. Daar ga ik mee aan de slag, de transformatie is in volle gang. Op naar week 4!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen