De eerste maand is al bijna voorbij!

Mijn lunch
Mijn lunch
Foto: Nadine

De eerste drie weken zijn voorbij gevlogen! Ik ben eigenlijk pas net begonnen, maar ik merk toch al veel veranderingen. Het sporten en eten is nu een ritme geworden waar ik voorlopig wel mee door kan gaan.

De weegschaal
Afgelopen maandag kwam ik bij Physiq Fitness voor mijn tweede coachingsgesprek met Kevin. Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef was ik stiekem best benieuwd naar wat de weegschaal zou aangeven. Thuis had ik al een keer gewogen en toen zag ik vol trots dat er al een paar kilo af was. Ik was dan ook verbaasd toen bleek dat we geen weging zouden doen. We gaan ons focussen op hoe ik me voel, in plaats van dat ik de controle wil hebben over die getallen op de weegschaal. Hij heeft ook wel gelijk, want als ik me goed voel en de weegschaal zou een (in mijn ogen) hoger getal aangeven dan ik voor ogen had, zou ik mezelf opeens niet meer goed voelen, alleen door die cijfers. Uiteindelijk is gelukkig zijn natuurlijk het belangrijkste, of ik dat nu ben mét of zonder die extra kilo.

Eten en slapen
Het eetschema (3 maaltijden per dag) zal ik voorlopig nog aanhouden. Daarbij komt nu wel dat ik bij twee van de drie maaltijden groenten moet eten. Ik vind het leuk om nu mijn eten goed voor te bereiden. ’s Avonds bedenk ik vaak al wat ik de ochtend erna ga eten. Ook probeer ik het voor mezelf zo leuk mogelijk te maken zodat ik er ook echt van kan genieten. Mijn crackers met Hüttenkäse staan vaak op het menu. Het avondeten is niet veel veranderd, maar de portiegrootte is wel wat geslonken. Ik eet nu vaak mijn maaltijd op een ontbijtbordje, dan heb ik toch een bord vol maar de portie is wel zeker twee keer zo klein. Slapen is af en toe nog wel een dingetje, aangezien mijn zoontje vrijwel elke nacht wakker wordt is het lastig om goed door te kunnen slapen. Eerder naar bed gaan helpt in ieder geval, dan heb ik alvast wat reserve voor in de nacht.

Sporten
Sporten bij Physiq Fitness vind ik erg leuk. Het is elke training iets anders. Soms op het zicht simpele oefeningen, maar door de herhalingen en gewichten die je daarbij vasthoud kan het erg zwaar zijn. In het filmpje bijvoorbeeld (zie onderstaande link). Het ziet er niet heel moeilijk uit, maar dit moesten we 12 minuten blijven herhalen (en we hadden er al een training van 45 minuten opzitten). Uiteindelijk waren mijn schouders en bovenbenen redelijk aan het verzuren, maar het geeft elke keer een goed gevoel dat ik dit toch maar mooi weer heb volgehouden.

Resultaten
Grote resultaten heb ik nog niet. Wel ben ik blij dat mijn broeken al wat losser zitten en ik meer conditie krijg. De komende weken ga ik dit hopelijk nog meer merken. Ik zal vast nog wel een keer op de weegschaal staan, maar voorlopig zijn de resultaten niet in getallen te zien. Dat ik al lekkerder in mijn vel zit, meer energie heb en het goed kan volhouden zijn voor mij het belangrijkste.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen