Wat een tegenvaller…

Foto: Nadine

Week 4 is alweer bijna voorbij. Een week die ik liever had willen overslaan.

Mijn eetritme zit er eindelijk lekker in. Ik kan nu de dag goed doorkomen zonder honger (en ook nog steeds zonder tussendoortjes). Waar ik eerst al gauw trek had, lijkt de tijd nu opeens voorbij te vliegen en dient het volgende eetmoment zich al aan. Daar ben ik wel blij mee, want ik was de eerste weken continu bezig met eten. Maaltijden bedenken, honger proberen te negeren en eten natuurlijk.

Verleidingen
Op verjaardagen of andere gelegenheden lukt het me om de verleidingen te weerstaan, daar ben ik dan achteraf zo blij om dat het mij weer extra motiveert om door te gaan. Bij eerdere afvalpogingen viel ik al gauw terug in oude gewoontes. Ik ben nu bijna 10 kilo kwijt. Normaal gesproken zou ik mezelf dan iets lekkers gunnen, onder het mom van ”ik ben zo goed bezig, dat heb ik verdiend”, om dan vervolgens nooit meer terug te raken in het ritme. De beloningen die ik mezelf ga geven zullen dus eerder nieuwe (sport)kleren worden dan een reep chocola of een frietje.

Sporten
Afgelopen zondag had ik een handbalwedstrijd. Tijdens de eerste helft klapte mijn enkel om en daardoor viel ik achterover op mijn stuitje. Sindsdien heb ik zóveel pijn dat ik niet meer kan zitten of bukken, laat staan een squat doen. Zwaar gekneusd of gebroken was de diagnose van de dokter, en ik ben naar huis gegaan met hele zware pijnstillers. Het herstel kan maanden duren. Ik baal hier zo ontzettend van. Zodra de zwelling en de meeste pijn weg is, hoop ik dat ik weer snel in het oude ritme kan meedoen. Maar voorlopig kan ik alleen staan of op mijn heup in de bank liggen. Pfff, wat een timing…

Ik ben dan ook bang dat ik nu stil kom te staan in mijn proces, hoewel ik weet dat niet alles alleen van het sporten afhangt. Dat wordt dus extra opletten op wat ik eet. Ik blijf natuurlijk wel bewegen, zeker nu ik pijnstillers heb. Hopelijk kan ik over een paar weken weer handballen. De trainingen bij Physiq hoop ik nog sneller op te kunnen pakken. Ik kijk gewoon naar wat ik wél kan, opgeven is geen optie!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen