Één stapje terug en weer twee vooruit!

Nadine met haar zoontjes
Nadine met haar zoontjes
Foto: Nadine

De afgelopen week heb ik even moeten schakelen. Nu ik misschien mijn stuitje heb gebroken, heb ik met het sporten even een stapje terug moeten doen.

 

Beweging
Het feit is dat ik niet kan zitten en bukken gaat ook moeilijk. Best lastig dus. Vorige week zag ik het hele proces van de afvalrace in duigen vallen, maar gelukkig kan ik met wat creativiteit ‘gewoon’ blijven sporten. Dat is namelijk wat ik wil! Ik wil in beweging blijven en het liefst op hoge intensiteit. Handballen zal voorlopig nog niet gaan maar gelukkig kan ik nog steeds bij PhysiQ terecht voor de trainingen. Wel moet ik uitkijken dat ik niet teveel zware oefeningen wil doen, omdat ik overdag bijna geen pijn voel door de medicatie. Ik wil natuurlijk niks forceren waardoor ik nóg langer moet herstellen. Ik ben nu van zes keer per week sporten teruggegaan naar twee keer en volgende week ga ik het weer verder opbouwen naar drie keer. Ter compensatie probeer ik thuis veel te wandelen want dat gaat wel goed.

 

Eten
Met mijn voedingsschema gaat het gelukkig wel goed. Drie maaltijden per dag waarvan er twee maaltijden een hoop groenten/rauwkost bevatten. Ik moet er wel altijd aan blijven denken dat ik genoeg (water) drink. Dat schiet er nog wel eens bij in. Afgelopen week was ik jarig en heb ik voor het eerst sinds de start van de afvalrace iets gegeten wat ‘slecht’ is. Een klein gebakje met chocola, heerlijk! Tijdens een avondje Mc Donalds heb ik wel van de geur genoten, maar zelf zat ik aan de crackers, dat was ook wel een momentje voor mezelf om trots op te zijn. Ik moet nog wel even wennen aan het feit dat ik bijna elke dag naar de supermarkt moet voor verse groente, salade’s en zuivel. Ik eet nu minder kant-en-klaar producten en maak nu bijvoorbeeld zelf mijn pastasaus zodat ik weet dat het gezond is.

 

Familie
Ik krijg gelukkig veel steun van mijn familie. Ze zijn in alles geïnteresseerd en motiveren me om door te blijven gaan. Mijn man eet dezelfde avondmaaltijden mee dus ik hoef gelukkig geen verschillende gerechten te koken. Mijn kinderen zijn nog zo klein dat ze niet doorhebben waar ik mee bezig ben. Het is wel leuk om te zien dat ze af en toe thuis ook mee willen doen met oefeningen zoals planken of squats. Als ik naar ze kijk ben ik zo blij met mijn nieuwe ingeslagen weg. Uiteindelijk wil ik natuurlijk een fitte en gezonde moeder zijn en wil ik niet aan de kant zitten of mezelf hoeven schamen.

 

Al met al ben ik nog steeds heel erg gemotiveerd om door te blijven pakken, nu even op een wat lager niveau, maar zeker nog steeds vastberaden mijn doelen te halen die ik mezelf heb gesteld. Ik ben blij dat ik kan blijven sporten. IK hoop wel dat de weegschaal niet stil blijft staan nu ik minder energie verbruik. Dat zullen we over een paar weken zien… Even een stapje terug en dan weer twee vooruit!

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen