Ik accepteer dat wat er op mijn pad komt en ik blijf wel het door mij gekozen pad bewandelen.

Dat ik hier zo naar verlangd heb van de week.
Dat ik hier zo naar verlangd heb van de week.
Foto: Monique Thielen

De afgelopen week niet gesport, op de bank gehangen, netflix gekeken en mijn mentale proces moeten erkennen.

Jeetje wat was dit een week zeg, afgelopen vrijdag toen mijn blog klaar was en ik al niet lekker was heb ik wel mijn coaching met Leroy gehad. Ik heb nog met hem besproken dat ik er van baalde dat ik mijn eerste training had afgezegd en dat ik in mijn hoofd me wel afvroeg of het geen sabotage was, weerstand van mijn lichaam, maar dat ik na afweging toch echt vond dat ik te ziek was om te trainen. Ik had ook voor maandag weer een nieuwe afspraak gepland. Leroy zei dat ik zelf wel heel goed wist of ik het aan zou kunnen of niet en dat ik ook niet alles in twijfel hoef te trekken en zeker niet als ik ook naar de feiten kijk. Ik ging met een tevreden gevoel naar huis.

Ziek

Nu een week verder ben ik nog steeds niet wezen trainen, ik heb zelfs een aantal dagen uit op de bank gehangen. In het weekend dacht nou ik doe rustig aan want als ik helemaal niks doe word ik er ook niet beter van, nou ik kan je vertellen mijn lichaam dacht daar anders over. Ik heb drie dagen gehangen en eigenlijk niks kunnen en willen doen. Nou ja lichamelijk dan, want mentaal gebeurd er van alles. Dit was anders het moment geweest om te stoppen, dan had ik allerlei excuses gehad dat het te zwaar was of ik was gewoon weer terug gevallen in mijn oude patronen zonder daar echt bij stil te staan, want dat gebeurd bij oude patronen die vallen niet op die zijn zo vertrouwd. Maar nu mis ik het sporten eigenlijk wel en ben ik blij dat ik vandaag weer van de bank af ben en wat kan doen (eigenlijk best gek). Ik voel echt dat ik wel weer moet en wil gaan opbouwen want na ruim een week niet sporten en veel hangen is mijn conditie die toch al niet zo denderend was toch al achteruit gegaan. Mijn plan is om vanaf vandaag te gaan starten om weer te gaan wandelen, dat als ik woensdag ga sporten ik niet gelijk kapot ben.

Wat het eten betreft

Ja het eten als je ziek bent, is wel een dingetje geweest van de week. Niet alles smaakt even lekker en ook als ik ziek ben heb ik bepaalde gewoontes die nu niet passen in mijn nieuwe leefstijl. Als ik ziek was at ik vroeger niet heel veel, maar wel wanneer ik wilde en ook niet al te beste dingen, lekker kaakjes soppen in de thee bijvoorbeeld of zoete vla. Ik kan je vertellen ik heb niets van deze oude patronen uitgevoerd, ik heb me aan mijn drie eetmomenten gehouden, ik heb wel wat minder groente gegeten als de planning was, maar dat vergeef ik mezelf. En ik heb een nieuwe favoriet voor als ik ziek ben, een stukje zalm, daar had ik heel veel smaak van.

Mijn conclusie

Het ziek zijn was er niet voor niets, dat is het nooit natuurlijk omdat je lichaam bezig is iets te helen, maar in dit geval was ik fysiek ziek maar heeft het mijn mentale proces heel erg aan het denken gezet. Ik heb een keus gemaakt en die keus laat ik niet veranderen door een verkoudheid/griepje, dit geeft mij veel power om dit te ontdekken over mezelf, ik ben verbaasd en trots op mezelf, het voelt als een hele grote overwinning en ik ontvang deze les dankbaar.

Mijn les van deze week:”Ik accepteer dat wat er op mijn pad komt en ik blijf wel het door mij gekozen pad bewandelen”.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen