Een goede week achter de rug!

Heerlijke carpaccio-wrap
Heerlijke carpaccio-wrap
Foto: Foody.nl

De afgelopen drie weken stonden bij mij in het teken van pijn, niet actief zijn en onrust dat mijn proces stil zou komen te staan. Gelukkig zijn die dingen snel veranderd omdat ik de afgelopen week weer meer kon sporten.

Vertrouwen
Waar ik voorheen had gekozen om te denken ”dit gaat niet meer goedkomen, laat maar zitten” en vervolgens weer slechte keuzes zou maken over eten, heb ik nu juist volgehouden om gezond te blijven eten en niet te denken dat door weinig sporten het allemaal geen zin meer heeft.
Juist omdat ik extra goed op mijn voeding heb gelet en iets minder kon sporten, ben ik niet stil komen te staan in mijn proces. Sterker nog, nu begin ik echt te merken wat ik de afgelopen weken al voor elkaar heb gekregen. Het vertrouwen in mijzelf is nu echt gegroeid en ik ben bewust van welke keuzes ik nu maak. Ik had mijn voedingspatroon iets aangepast omdat ik niet zoveel sportte. Dit was geen straf voor mezelf. Ik dacht continu aan het feit dat ik niet veel actief was overdag dus ook geen grote maaltijden nodig had en ik had de hoop dat het dan over een week zou blijken dat dit de goede keuze was.

Resultaten
Nu, een week verder, merk ik inderdaad dat mijn afvalproces in de afgelopen weken gelukkig niet is stil gaan staan. Een voorbeeld is mijn broek, die toch al redelijk los begon te zitten. Ik probeerde een broek aan te trekken in een maat kleiner en ja hoor, zelfs die is ook al te groot. Ik ben nu gewoon al twee broekmaten kleiner. Een stiekeme blik op de weegschaal geeft nu -11kg aan. Wat trots ben ik op mezelf! Voor mij blijkt nu maar weer dat wat Kevin zei (”wees gerust, niet alles hangt af van het sporten”) klopt. Dat ik nu het vertrouwen in mezelf heb ik dat ik ook de juiste keuzes kan maken, geeft me echt veel motivatie om door te pakken. Maar het liefst wel met genoeg sporten! Dit is echt een uitlaatklep en toch ook wel een soort van ”ontspanning”.

Herstel
Ik zit nog steeds in de lappenmand met mijn stuitje. Het gaat al wel iets beter en ik hoop dat ik aankomende week wat mee kan trainen bij de handbal. Het is heel gek, maar ik voel me heel erg onrustig, wetende dat ik niet kan handballen. Het idee dat dit nog lang gaat duren zie ik echt niet zitten, dus ik ga gewoon kijken wat ik mee kan doen. Helaas is mijn enkel ook nog een puntje(die klapte dubbel waardoor ik op mijn stuitje viel). Omdat de pijn van mijn stuitje zo erg was, keek ik niet om naar mijn -toch ook wel dikke en pijnlijke- enkel. Dat is helaas nog steeds zo en omdat de pijn van mijn stuitje iets minder wordt, begint juist die enkel op te vallen. Maar goed, daar kunnen we gelukkig wél wat aan doen dus de rolletjes tape zijn hier haast niet aan te slepen. Bij PhysiQ gaat het sporten ook heel goed. Ik doe vaak mijn eigen geïmproviseerde oefeningen als de rest oefeningen doet waarbij ik nog teveel pijn ervaar. De meeste oefeningen kan ik gelukkig wel meedoen en ik merk al veel verschil met toen ik begon 6 weken geleden. Mijn conditie is echt al veel verbeterd.

Recept
Deze week staat in het teken van het delen van een lekker recept. Nu heb ik het geluk dat één van mijn lievelingsgerechten carpaccio is, aangezien dit niet superslecht is. Hier kun je me echt ’s nachts voor wakker maken! Een snelle en lekkere variant vind ik de carpaccio wrap. Het is heel makkelijk te maken, want je legt gewoon alle ingrediënten op je wrap, oprollen en smullen maar.
Ik gebruik 1 middelgrote wrap en breng een dun laagje met truffelmayonaise aan (minder dan een eetlepel). Dan leg ik er een aantal lapjes carpaccio op. Daarna snijd ik een halve rode ui in halve ringen, even wat pijnboompitjes verhitten en samen met wat rucola en parmezaanse kaas (ongeveer één eetlepel) verdeel ik dit over de wrap en rol ik hem op. Waar ik er voorheen gerust 3 zou opeten merk ik wel dat één ook meer dan voldoende is.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen