Weer lekker kunnen sporten!

Foto: voormamas.nl

Afgelopen week is goed gegaan! Ik heb weer veel kunnen sporten en ik kan bijna alles weer meedoen. Ook het handballen ging weer goed.

Voeding
Met het eten gaat het ook goed. Ik heb het idee dat ik goed de balans kan vinden tussen mijn maaltijden. Op dagen dat ik druk ben of sport, eet ik iets meer en de dagen die ik thuis ben eet ik wat minder, aangezien ik dan ook minder zal verbranden. Wel vind ik het soms nog lastig om de verleidingen te weerstaan, zeker nu de decembermaand voor de deur staat. Maar ook daar zie ik dan weer een uitdaging in, ik ga bijvoorbeeld proberen om met kerst een lekker en verantwoord diner neer te zetten. Ik ben wel blij dat ik nu niet een bepaald dieet hoef te volgen. Niet koolhydraatvrij of zoutarm maar gewoon kijken naar de portiegrootte, veel groenten eten en veel water drinken. Op deze manier is het veel makkelijker vol te houden en hoef ik me geen dingen te ontzeggen. Het gaat allemaal om de bewuste keuzes maken.

Kleding
Deze week was ook wel goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb lekker voor mezelf geshopt, iets wat eigenlijk nauwelijks voorkwam. De broeken zijn al twee maten kleiner en de shirtjes kon ik terugsturen, ik dacht dat ik nog steeds dezelfde maat nodig had maar het zat veel te ruim. Zo fijn om het aan mijn kleding te merken, aangezien ik in de spiegel nog niet echt resultaat zie. Het mooiste compliment kreeg ik van mijn zoontje Lucas (3), ik had net iets nieuws aan en hij zei uit het niets: ”oh mam, wat ben je mooi!”. Ik kon hem wel opvreten!

Sport
Het was fijn om weer te kunnen handballen. Rennen was al vier weken geleden dus dat voelde ik de dag erna wel in mijn benen, maar ik had weinig last van mijn stuitje dus vanaf nu kunnen we er weer tegenaan! Dat zal ook wel moeten want zondag moeten we onze (gedeelde) eerste plek verdedigen tijdens de wedstrijd!
Bij PhysiQ ben ik natuurlijk ook een aantal keer in de week te vinden. Het is fijn dat je in een groep sport. Ondanks dat niet iedereen dezelfde doelen heeft, motiveren we elkaar en dat is leuk. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik vrijwel nooit samen sport met andere ”afvalracers”. Op dinsdagochtend sport ik gelukkig wel met Sharon samen, ook van de afvalrace. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen (werk)schema, dus het is ook lastig om allemaal op hetzelfde moment te trainen.
Aankomende week ga ik weer volle bak sporten. Vier keer bij PhysiQ en twee keer handbal. Ik heb er zin in!

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen