Kerst overleefd op naar oud en nieuw!

gezellig uit eten op kerstavond
gezellig uit eten op kerstavond
Foto: Monique Thielen

De kerst was geweldig: lekker gegeten, plezier gemaakt, maar zeker niet over de top en al helemaal niet terug in mijn oude patronen.

Terugkijken op de kerst

Als ik nu terugkijk op de afgelopen kerstdagen en ik vergelijk deze met voorgaande jaren dan ben ik echt heel erg trots op mezelf. Ik heb zeker genoten van lekker eten, alleen wel op de eetmomenten en dus nagenoeg geen tussendoortjes genomen. Nou dit vond ik echt verrassend en ben blij dat er een nieuwe gewoonte is geboren. Als ik het nu met de kerst kan, kan ik het ook op andere momenten. Het gezelschap en samen zijn waren deze kerst veel belangrijker dan de chocolade en kerststol enz..

Mijn kerstcadeautje van Christiaan, een ritje op de slee 🙂

Ja, de laatste training mocht ik even uitrusten en heeft Christiaan mij voortgetrokken. Ik zal je geruststellen Christiaan, het word alleen maar makkelijker om mij vooruit te trekken 😉

Terugkijken of het afgelopen jaar

De december maand is een maand van terugkijken en doelen stellen voor volgend jaar. Laat ik eerst eens terugkijken, het mooiste cadeau van 2017 was het winnen van de afvalrace, dit steuntje in de rug is wat mijn proces nu al tot een succes maakt. Ik ben op een gezonde manier bewust met eten en bewegen bezig en zie hier een toekomst in. Natuurlijk was dit niet het enige mooie van het afgelopen jaar, mijn leven zit vol met mooie mensen en situaties, alleen dit proces gaat mij helpen om nog langer en meer van de dingen en mensen te genieten. Wat ik verder nog opmerk als ik terugkijk zijn vooral de “kleine” dingen, hoe ik thuis van de trap af loop, veel soepeler als voorheen, Dat ik veel makkelijker zelf even iets ga pakken in plaats van vragen aan mijn man of zoon, dat ik in het weekend een hele dag bezig kan zijn om de keuken van binnen en buiten schoon te maken en ga zo maar door. Dat lijstje met veranderingen is al zo lang dat het bijna normaal lijkt en het is goed hier af en toe bij stil te staan en te reflecteren, deze veranderingen geven me ook weer motivatie om door te gaan en nog meer veranderingen teweeg te brengen.

Vooruitkijken naar het nieuwe jaar

De afgelopen week ben ik aan het nadenken wat ik in 2018 allemaal wil bereiken, nou ik wil mijn motivatie behouden, mijn nieuwe leefstijl integreren, eigen maken en een aantal van mijn “of scale” doelen bereiken, zoals in een achtbaan passen, actief mee kunnen doen. Dit onderstaande schema ga ik gebruiken om wat gewoontes te meten en iedere maand eventuele nieuwe gewoontes toe te voegen. Dit om meer zicht en controle te krijgen over dat wat ik doe of niet doe. Motto voor het nieuwe jaar: verandering is goed!

 

Nadine en Monique

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen