Een lekker weekendje genoten

Foto: Nadine

Afgelopen week vertelde ik al dat ik een weekendje weg zou gaan. In dit weekend heb ik even niet omgekeken naar het afvallen maar gewoon lekker genoten. Ondanks dat ben ik niet enorm over de grens gegaan.

Nieuwe kleding
Ik ben met mijn zusje twee dagen naar Roermond geweest. We hadden al besloten om te gaan shoppen in het grote outletcentre. Ik kon ook wel wat nieuwe kleren gebruiken, aangezien alles te ruim wordt of afzakt. Helaas kwam ik alleen met kleding voor de kinderen terug. Het lag gelukkig niet aan mezelf, want ik heb zonder teleurstelling gewoon kleren kunnen passen die goed zaten, het was gewoon niet naar mijn smaak. Het feit dat ik dus weer in normale kledingmaten kan shoppen is voor mij al heel fijn en een puntje dat ik kan afstrepen om mijn lijstje met doelen.

Uit eten
’s Avonds zijn we lekker uit eten gegaan. Ik had van tevoren besloten om gewoon te kiezen wat me echt lekker leek, en niet wat het gezondst zou zijn. Nou, dat werd dus een hamburger met friet zoals op de foto te zien. Eerst kreeg ik er een dubbel gevoel bij omdat ik dit thuis niet zou eten. Maar na drie maanden bikkelen vond ik dat dit wel verdiend was. En van één avondje uit de band springen zal ik heus geen kilo’s aankomen.
Het was heerlijk! Maar ik stond er ook wel van te kijken dat ik gewoon die friet niet op kon. Ik zat al helemaal vol toen ik op driekwart van de burger zat. Na die burger had ik dus echt geen behoefte meer om nog iets te eten. Voorheen had ik dit makkelijk opgegeten en zou er nog ruimte voor een dessert zijn geweest.

Handbal
Zondag hadden we nog lekker ontbeten met een broodje en croissantje. Daarna was het al snel tijd om terug naar huis te rijden want er stond weer een wedstrijd op het programma. We hebben sinds dit jaar een nieuw team, bestaande uit twee verenigingen die beide te weinig mensen hadden voor 1 team, dus spelen we nu als combinatie. Het gaat zo goed dat we zelfs stiekem aan een kampioenschap denken. We staan met 11 wedstrijden (10 gewonnen, 1 verloren) al een tijdje bovenaan, dus we zijn enorm gemotiveerd en elke wedstrijd is spannend. Ook deze wedstrijd hadden we weer gewonnen. Een mooie afsluiter van het weekend!

Coachgesprek
Maandag had ik een coachgesprek met Kevin. De conclusie was dat ik goed op weg ben maar nog wat te weinig volledige maaltijden eet. Nu hebben we afgesproken (overigens doen de rest van de kandidaten uit Roosendaal hier ook aan mee) dat ik 2 van de 3 maaltijden (als het lukt 3) eet volgens het principe: een vuist groenten, een handpalm eiwit, een handjevol koolhydraten en een duim vet. Met deze hoeveelheden zouden we een sprintje moeten kunnen trekken. Het leuke is dat we dit samen doen en ook samen delen in onze facebookgroep.

Een paar voorbeelden van mijn gerechten zijn: mijn lunch; 2 eitjes met andijvie en tomaat op een boterham. Diner; wrap van spitskool met een vulling van gehakt en verschillende groenten.

De komende 30 dagen ga ik dus hiermee aan de slag. Ik ben nog wel wat zoekende leuke en lekkere gerechten dus als iemand iets weet hoor ik het graag!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen