(be)wegen

Nadine en Monique na de groepsles
Nadine en Monique na de groepsles
Foto: Monique Thielen

jeetje wat een week, drie keer sporten, nog lekker bezig met mijn eet challenge en weer nieuwe mijlpalen bereikt.

Bewegen

na de groepsles

Laat ik eens beginnen met de beweging van deze week, dit is dan ook gelijk de eerste mijlpaal. Ik heb 3 keer meegedaan met de groepsles,

maandagochtend en maandag avond dacht ik nou als ik morgen nog uit bed kan stappen wil ik morgen nog wel een keer en jawel ik kon nog goed mijn bed uit. Ik had meer last van mijn bovenlijf dan van mijn benen, had ik andersom verwacht, dus dinsdag weer gaan sporten en alsof het allemaal nog niet genoeg was, ik had de smaak te pakken ben ik donderdag nog een keer geweest. Wat vind ik de groepslessen leuk zeg, ik leer nieuwe dingen word uitgenodigd om nieuwe dingen met mijn lijf te doen en ben dingen aan het proberen die ik heel spannend vind, zoals springen en op mijn knieën zitten, dit allemaal vanwege de pen die ik in mijn been heb, en nee het gaat niet allemaal gelijk goed of hoog, maar ik ben super trots op mezelf en doe het wel dit zorgt dat de uitdaging groter word om volgende keer net iets hoger te springen en net iets langer op mijn knie te blijven zitten. Al met al ben ik enthousiast, ik vind het leuk en voel me er goed bij. Als ik nu naar mezelf zou kijken van een afstand dan had ik 4 maanden geleden niet gedacht dat ik dit zou doen en kunnen. Daarbij komt als extra bonus dat het contact met mijn mede sporters op deze manier wat meer is en dat is ook heel erg leuk, leer nieuwe mensen kennen en blijf me positief verbazen over hoe motiverend iedereen is.

Eet challenge

Zoals jullie vorige week wel hebben gelezen zijn we begonnen met een maand 3 volwaardige maaltijden per dag eten, dit is echt een hele uitdaging, ik ben namelijk niet zo gek op groente. Toch word ik er wel creatief van en probeer te zoeken naar leuke recepten die de groente een beetje verstoppen. Zo heb ik van de week bloemkoolshoarma gemaakt en ik was blij verrast het was heel erg lekker. De realisatie kwam van de week dat ik zo bezig ben met een volwaardige maaltijd creëren dat ik eigenlijk helemaal vergeet wat ik mis, ik ben nu wel bezig dat ik mijn brood mis, maar ik mis niet de koekjes die ik vroeger altijd at, ik mis niet de beschuit met hagelslag, als ik er nu zo aan denk vind ik het wel lekker maar ik mis het niet. Zo kan het gaan, de lat werd hoger gelegd en ik ben mijn oude patronen gewoon even vergeten, als ik dit een maand heb volgehouden dan verwen ik mezelf met een lekkere latte macchiato en door de regels wat te versoepelen maar ik heb niet de behoefte om terug mijn oude patronen op te zoeken.

komkommer spaghetti met garnalen en een beetje rijst

Mijn gewicht

Ik begon de eet challenge met 143 kilo en ik kan met trots zeggen dat de weegschaal donderdag ochtend 139,9 kg aangaf, dit is dan ook de volgende mijlpaal, ik ben en 3 kilo afgevallen en ik ben onder de 140 kilo, een getal waar ik nu nooit meer overheen zal komen.

 

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen