Wat is er tot nu toe veranderd?

Foto: Monique Thielen

In de blog van deze week ga ik het hebben over hoe ik tot nu toe ben veranderd. Niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Fysieke veranderingen
Natuurlijk zijn de fysieke veranderingen in volle gang. Afgelopen week heb ik heel veel positieve reacties mogen ontvangen na aanleiding van mijn blog. Het doet me echt goed dat mensen mij complimentjes geven, alhoewel ik daar nog maar moeilijk op kan reageren. Ik wuif het vaak weg met een ”dankjewel, maar dit en dat is nog niet goed genoeg”. Natuurlijk ben ik wel trots en zie zelf ook eindelijk verschil. Door deze reacties krijg ik echt weer een extra portie motivatie om door te gaan.

Mentale veranderingen
In mijn hoofd gaat er ook vanalles om. Voor dat ik begon aan de afvalrace zat ik echt niet lekker in mijn vel. Mijn zelfvertrouwen was heel erg laag en ik dacht bij alles na over wat mensen van mij zouden vinden. Op mijn werk, tijdens het boodschappen doen of gewoon als ik me in het openbaar bevond. Heel vermoeiend was dat, en het leidde er ook toe dat ik zo min mogelijk uit huis wilde gaan.

Nu, na drie maanden, is dat al wel wat veranderd. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik continu bekeken word en mensen elkaar aanstoten zo van ”wow, moet je kijken hoe dik zij is”. Maar dat zal tijd nodig hebben.
Ik ben nu wel bewust dingen aan het ondernemen omdat ik nu vind dat ik mezelf niets moet ontnemen. Ik ga dus gewoon de stad in, een keer lunchen, en leuke dingen doen met mijn kinderen omdat ik daar gewoon zin in heb.

De grootste verandering is dat ik me nu wel echt gelukkig voel. Ik kan me weer op dingen verheugen, ik sta ’s morgens op zonder het moeizame gevoel hoe ik de dag weer moet doorkomen, ik ben actiever en ik lach weer. Het klinkt allemaal vrij depressief, maar ik vrees dat het dat ook was. Mijn mentale veranderingen zijn dus minstens zo belangrijk als mijn fysieke veranderingen. Geluk staat altijd op nummer 1. Dus of ik nu wel of niet die -30 kilo zal halen, mezelf gelukkig voelen is uiteindelijk toch het belangrijkste voor mij, omdat dat ervoor zal zorgen dat ik niet terugval in mijn oude gewoontes. Ik wil niet weer terug in die cirkel van mezelf ongelukkig voelen, troosteten, aankomen en daardoor nog ongelukkiger zijn. Ik ben benieuwd hoe ik hier over 3 maanden op terugkijk. Ik denk dat ik vanaf dit punt alleen nog maar gelukkiger kan worden.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen