De laatste loodjes!

Foto:

Fase 2 is voorbij, op naar fase 3! Wat verwacht ik van deze fase?

 

Doelen
Mijn doelen voor de laatste fase zijn:

  • nog 10 kilo afvallen
  • zelfverzekerder worden
  • een eetpatroon creeëren wat ik ook na de afvalrace kan aanhouden
  • nog meer aan mijn conditie werken
  • met volle teugen genieten van onze vakantie

Afvallen
Mijn eerste doel lijkt heel dichtbij te zijn, maar ik verwacht dat het heel lastig gaat worden om in deze korte tijd nog 10 kilo af te vallen. Op dit moment probeer ik het op te splitsen. Samen met mijn zusje hebben we een aantal datums vastgelegd waarop we een bepaald gewicht moeten bereiken. Op deze manier is het ook leuk om stil te staan bij de kleine doelen die ik behaal.

Zelfverzekerder worden
Dat is nog wel een dingetje bij mij. Ik moet leren om gelukkig te zijn met mezelf, en dat gaat wel steeds beter. Ik gun mezelf nu ook meer. Een paar voorbeelden zijn kleding kopen, want dat deed ik voorheen al wel veel, maar bijna alleen maar voor mijn man en kinderen. Elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste waar ik altijd enorm naar kan uitkijken. Lekker 1,5 uur verstand op nul en tijd voor mezelf. Tijd nemen om mezelf weer mooi op te maken (tenminste, ik doe een poging). Van deze hele normale dingen kan ik dus echt blij worden en hier had ik vóór de afvalrace totaal geen zin meer in.

Eetpatroon
Als de afvalrace is afgelopen zal ik nog niet op mijn ideale gewicht zitten. Het voedingspatroon wat ik nu gebruik (3 maaltijden per dag) zal ik nog zolang mogelijk proberen aan te houden wanneer ik nog gewicht wil verliezen.  Maar er komt ook (hopelijk, ooit) een keer dat ik weer op een manier moet gaan eten waarmee ik stabiel blijf en niet meer de focus hoef te leggen op afvallen. Ik hoop de komende tijd hier nog wat over op te steken.

Conditie
Natuurlijk is mijn conditie al een heel stuk beter geworden, maar dit kan nóg beter natuurlijk. Dit hangt ook samen met het gewichtsverlies dus zodra ik nog meer afval zal mijn conditie vanzelf komen. Als het straks langer licht is ’s avonds ga ik met mijn zusje hardlopen. Ik haat hardlopen maar ik wil wel een poging wagen om zo ook mijn uithoudingsvermogen op te krikken.

Vakantie
We hebben vorige week een vakantie geboekt. Een mooie plek in Overijssel waar we al meer dan 20 jaar komen. Dat is echt iets waar we hier thuis enorm naar uitkijken. Ik hoop dat we dan lekker weer hebben en veel buiten kunnen ondernemen. Vorig jaar had ik dit heel anders gevonden omdat de schaamte voor mezelf alles overheerste en hierdoor niks wilde doen in het openbaar. Nu ga ik zelfs zwemkleding meenemen dus wie weet ga ik sinds jaren weer eens naar een zwembad. Een klein puntje is wel dat dit in de laatste week voor de finale is, dus ik mag qua voeding niet in de vakantiemodus gaan.

Hopelijk kan ik al deze doelen aan het einde van de laatse fase afstrepen!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden