De laatste maand van de afvalrace.

Foto: Monique Thielen

De afgelopen week naar de dokter geweest, gesprek met Leroy gehad, actief geweest met vriendinnen

Dokters bezoek

Bij de dokter geweest, hij was erg tevreden met mijn resultaten, nou dat ben ik ook dus dat komt goed uit. Mijn bloeddruk was 141/91, ze zitten beide 1 puntje te hoog voor de acceptabele hoogte, nou dat moet lukken om dat nog naar beneden te krijgen. Qua gewicht ben ik nu 17 kilo kwijt en ik heb nog een maand om daar een nog hoger getal van te maken. Ik heb het vooral met hem gehad over waar ik naar toe wil, als we het over getallen hebben wil ik graag naar onder de 100 kilo en daar zou ik graag over een jaar zijn, maar we hebben het er ook over hoe ik merk dat ik gezonder ben en dat als ik met mijn vriendin ga wandelen ik gewoon met haar een gesprek kan voeren, dat is iets dat kon ik al heel lang niet meer. Hij wil me graag blijven zien en over 10 weken heb ik weer een nieuwe afspraak gemaakt. Want ja de afvalrace is straks afgelopen, maar mijn weg naar een gezonder lichaam en leven is dat natuurlijk niet, dit was pas het begin.

Gesprek met mijn coach

Gesprek met Leroy gehad, allereerst mijn resultaten en gesprek bij de dokter besproken en we hebben het nog even over de toekomst gehad. Want ja zoals ik hiervoor al schreef 6 april is voor mij niet het einde. Wel is dit een fantastische start geweest van mijn reis naar een gezonder leven. Ik wil dan ook zeker blijven sporten en wil graag in de flow blijven. Verder vroeg Leroy aan mij of ik nog een laatste afvalrace sprintje wilde trekken door nog een keer zo’n eet challenge aan te gaan. Ik heb hier volmondig ja op gezegd. Nu had ik wat afspraken staan die hier niet volledig in passen dus ik ga zondag weer beginnen met een handje koolhydraten, een handpalm eiwitten, een vuist groente en een duim vet per maaltijd, drie maaltijden per dag. Om zo nog even een sprintje te trekken, niet naar het eindstation maar naar het tussen station op 6 april.

Activiteiten van de week

Deze week door omstandigheden niet meegedaan met de groepslessen maar wel andere dingen gedaan die ik kon doen. Vaker gaan wandelen en ik blijf echt zo verbaasd over dat ik gewoon mee kan komen, ik loop er niet achteraan, ik kan een gesprek voeren onderweg en ben daarna ook niet helemaal afgebrand. Daarnaast ben ik met mijn vriendin en de kinderen naar de dierentuin geweest van de week, heel de dag slenteren, lopen,   kindjes tillen, maar het leukste van alles mee kunnen spelen. Ik kon met de kleinste gewoon op de grond gaan zitten, liggen en daarna weer opstaan. Ten eerste was ik niet buiten adem en ik kon het zonder hulp, nu deed ik dat op de sportschool ook al maar verder deed ik dat eigenlijk nog nergens dus dat ik midden in een binnenspeelplaats op de grond ging zitten en daarna met gemak weer opstond was toch weer een overwinning. Verder ben ik echt zo blij dat ik een hele dag in de weer kan zijn en de dag daarna weer een gewone dag heb, ik hoef geen dag meer uit te rusten of bij te tanken.

Dankbaar voor mijn omgeving

Helemaal in het begin heeft Leroy gezegd dat het belangrijk is om je omgeving ook zo in te richten dat deze steunend is.  Het ging dan om de omgeving van bijvoorbeeld wat er allemaal in mijn kast, koelkast ligt, maar ook de mensen om me heen, ik moest mezelf omringen met mensen die mij steunen en respecteren. Ik dacht toen nog van ja maar ik kan de mensen om mij heen toch niet veranderen en ja dat kan ik ook niet maar ik kan wel de manier hoe ik er in sta en hoe ik communiceer veranderen en zo een andere reactie krijgen. Ik ben namelijk alleen maar omringd met mensen die me steunen, me motiveren, die aan een nee ik hoef geen koekje genoeg hebben en ook niet aan blijven dringen. Deze mensen maken het voor mij mogelijk om op dit pad te blijven en motiveren me om nieuwe dingen te proberen en moedigen me aan dingen te doen waar ik een paar maanden geleden moeite mee had zodat ik kan ervaren dat ik het nu steeds makkelijker kan. Dus ja ik moet het zelf doen maar een steunende omgeving maakt het makkelijker, leuker en laat mij sneller zien dat ik niet weegschaal gebonden doelen aan het bereiken ben. Dus bij deze Dank jullie wel, ik ben heel blij met jullie.

 

 

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden