Mijn laatste voortgangsfoto’s!

Foto:

Over 3 weken is de finale al! Ik voel heel veel spanning, zenuwen en vooral druk om nog het beste uit mezelf te halen. Maar of dat gaat lukken…?

 

Verschil na 5 maanden

 

Gewicht
Mijn gewicht gaat al schommelend omlaag. Jammer voor het eindresultaat, maar -30 kilo zal ik niet gaan halen. Het gaat nu gewoon niet meer zo snel als in het begin, en dat is ook logisch. Maargoed, de afvalrace stopt over 3 weken maar ik ga natuurlijk gewoon door, want ik ben er nog (lang) niet. Dus die -30 krijg ik heus nog wel te zien. Zolang ik niet aankom of lang stil blijf staan op de weegschaal ben ik al blij!

Centimeters
Bij het afvallen hoort niet alleen de weegschaal, maar ook de centimeters die je kwijtraakt. Ik heb helaas niet gemeten aan het begin van de afvalrace maar ik ben er ondertussen al een hoop kwijt. Zo zette ik twee foto’s naast elkaar (hieronder) waar ik mijn handen in mijn zij heb. Op deze foto zit er qua kilo’s niet veel verschil tussen, ik schat zo’n kilo of 5, maar aan de plaats van mijn handen te zien is het verschil in centimeters wel ‘groot’. Zo zie je maar dat kilo’s toch niet altijd het belangrijkste uitgangspunt zijn voor het afvallen.

 

Mentale verandering
De afgelopen weken heb ik al vaak in mijn blog geschreven over wat de afvalrace heeft betekend op het mentale stuk. Ik ben blij dat het zo positief veranderd is. Ik sta veel gelukkiger in het leven en als ik terugkijk op hoe ik in mijn vel zat voordat ik met de afvalrace begon wil ik me zo nooit meer voelen. Ik heb nu gewoon een compleet nieuwe levensstijl waarbij ik zelf de touwtjes in handen heb. Ik weet waar ik vandaan kom en het is de bedoeling dat ik daar voortaan zover mogelijk bij vandaan blijf. Sporten, gezond eten en lekker in mijn vel zitten zijn de drie dingen die ik zelf onder controle moet houden.
Het sporten werkt bij de kinderen ook aanstekelijk, vaak als ik terugkom van de training laat ik wel eens zien wat we gedaan hebben, vorige week probeerde ik een backsquat na te doen. Zonder halter met gewichten in de buurt werd het dus mijn zoontje die met zijn gewicht prima als halter kon fungeren.

 

Als je zin hebt om naar de finale van de afvalrace te komen, meld je dan aan via de facebookpagina van De Afvalrace Finale en ‘koop’ een gratis ticket.

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden