Steeds een beetje minder….

Foto: Monique Thielen

6 maanden vliegen voorbij, de kilo’s vliegen eraf, conditie schiet omhoog en ik hou iedere dag meer van Monique. Daarom schrijf ik, Rutger (man van), vandaag een blog voor haar, over de afgelopen maanden waarin zij schittert en ik in de sprankeling mag meegenieten.

Klaar voor de start, af:

ik kan me nog goed herinneren dat Monique me vertelde dat ze zich op had gegeven voor de afvalrace. Ik was enorm verbaasd, afvallen was zeker een onderwerp wat we vaker bespraken, maar dat in een race, dat is helemaal de Monique niet die ik ken. Al snel werd duidelijk dat ik een heel ander beeld ervan had, dan de aanpak die Physiq voor Monique in petto had, het was geen race waarin je kon verliezen, alle stapjes vooruit zijn pure winst. Het gaat niet om de kilo’s het gaat om gezondheid, lekker in je vel zitten, doen wat je wil en niet wat je kan. Een race die volledig in lijn ligt met Monique haar eigen beeld op de toekomst. Ik ben zo blij dat het niet een crashregime is, maar een bewustwordingsproces van eten, bewegen en rusten. De doktersbezoeken voor de start en in het begin van de afvalrace waren voor mij spannende momenten, zou de dokter zeggen dat het “mag”? Nou en of, en vol lof en overtuiging was ook deze professional aan boord om Monique met advies en support bij te staan.
Een van de grootste overwinningen staan namelijk op het scorebord van de dokter, Monique haar bloeddruk knalde naar beneden.
#opeigenkracht

 

De tussensprint

En toen was het ineens begin 2018, Monique haar gezondheid was met sprongen vooruit gegaan. Ik merkte het in allerlei kleine dingetjes, waarvan  het makkelijker bewegen echt duidelijk zichtbaar was en nu natuurlijk nog is. Over stoelen klimmen om op de trap te komen, op de grond gaan liggen om foto’s te maken, echt geweldig. De kilo’s gingen ook gestaag naar beneden, echt uit het boekje. Toch wilde Monique er een schepje bovenop doen en heeft ze meegedaan aan de challenge die Physiq had bedacht & gelijktijdig switch mijn grote schat ook nog eens van de persoonlijke training van Christiaan naar meetrainen met de groep. Ik ben superblij dat we dit samen doen omdat het naast goed is voor Monique ook bij mij voor een verbetering in mijn gezondheid zorgt, en daarbij vind ik het ook gewoon leuk en fijn om samen met haar op avontuur te gaan. Ook deze reis brengt ons weer dichter bij elkaar en maakt ons nog een sterker echt-paar.
#levelUP #sprintjetrekken

 

De eindsprint

Ik leer zoveel van Monique in de afgelopen 6 maanden, ik ben namelijk iemand die doelen bereikt op wilskracht, Monique leert me dat je ook doelen bereikt als je voelt wat nodig is, ik vind het zo knap dat zij in de afgelopen maanden haar leven heeft omgegooid en er nu heel andere gewoontes op nahoudt dan de jaren daarvoor. Sommige zaken lijken ook nu alweer zo gewoon en dat is fijn om daar in deze blog even over te kunnen reflecteren. Een vrouw die voor mij een voorbeeld is voor iedereen die op een verantwoorde manier een betere versie van zichzelf wil maken op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, iemand die zo uit haar comfortzone kan gaan en toch zo dicht bij zichzelf kan blijven.

Lieverd, je hebt het zeker niet makkelijk gehad de afgelopen maanden, maar je hebt het zo super goed gedaan:

 

Monique jij bent mijn #HELD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden