Zorgboerderij Power to Get Up waar je mag zijn zoals je bent

Foto: Zorgboerderij Power to Get Up

Op een mooie unieke locatie aan de rand van Bergen op Zoom ligt de Zorgboerderij Power to Get Up.

De miniatuurpaardjes en de grote paarden vormen samen het hart van deze zorgboerderij. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere bijzondere dieren zoals: microvarkentjes, konijnen, cavia’s, hamsters, chinchilla’s en poesjes.

Al deze dieren zijn samen met de deelnemers het stralende middelpunt van de zorgboerderij. Dit alles gebeurt in een rustige en veilige omgeving.

“Het welzijn van onze deelnemers en dieren staan bij ons hoog in het vaandel, zij verdienen beide onze grootste zorg en aandacht. De zorg voor de dieren draagt onder andere bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid of juist het leren samen werken. Maar ook voor het aan brengen van structuur en tal van ontwikkelingsgebieden op sociaal-emotioneel gebied. Per deelnemer werken we met SMART doelen die de deelnemers ook toepassen in het dagelijks leven.”, zo laat Power to Get Up weten.

Professionele gediplomeerde begeleiding

Diversen programma’s en activiteiten worden voor jong en oud aangeboden. Deze activiteiten bestaan onder andere uit: klusjes in en om de boerderij, dagelijkse verzorging van de dieren, hutten bouwen in het bos, tuinwerkzaamheden, voetballen, knutselen, en natuurlijk paardrijden! Ook gaan ze met de deelnemers met regelmaat een middagje winkelen en/of organiseren ze andere uitstapjes. Dit om de sociale contacten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

De deelnemers kunnen rekenen op ervaren en professionele gediplomeerde begeleiding. “Samen met onze vrijwilligers staat het team voor iedereen klaar. We kijken ten alle tijden naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Het plezier beleven staat hierbij centraal. We werken in kleine groepjes zodat we iedereen optimaal kunnen begeleiden. We bieden zowel groep als individuele begeleiding aan. Ook behoort ambulante begeleiding tot de mogelijkheden.”

De deelnemers variëren in leeftijd van 4 tot 65 jaar, en komen vanuit de hele regio Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Er is dan ook plaats aan iedereen die een fijn plekje zoekt, waar je mag zijn zoals je bent.

Power to get up heeft het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg, gezondheidsdienst voor dieren en werkt volgens die richtlijnen. Zij zijn een erkend leerbedrijf voor SBB. Tevens zijn ze aangesloten bij de Stichting samenwerkende Zorgboeren Zuid en de ZLTO.

Aanmelden kan via uw gemeente of het zorgkantoor.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via [email protected] of u kunt een bezoekje brengen aan de website of op de hoogte blijven via Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen