OpStapDag openbaar vervoer

Foto: Gemeente Roosendaal

Voor mensen die wel met het openbaar vervoer zouden willen reizen, maar dat niet doen omdat ze het lastig vinden of niet weten hoe het werkt, organiseert de gemeente Roosendaal een OpStapDag Openbaar Vervoer.

Op donderdag 6 juli kunnen inwoners van Roosendaal (opnieuw) kennismaken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer. De OpStapDag wordt georganiseerd tussen 10:00 en 14:00 vanuit ’t Dijksteeke.

Wethouder Corné van Poppel: “We bieden met name onze oudere inwoners graag de gelegenheid opnieuw kennis te maken met het openbaar vervoer. Daarmee kunnen ze ook van alles ondernemen.”

Tijdens de OpStapDag is er een discussie over het openbaar vervoer in de praktijk en een presentatie over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Ook is er de mogelijkheid een busrit in de praktijk te testen. Er zijn mobiliteitsconsulenten aanwezig om deelnemers een persoonlijk reisadvies te kunnen geven.

Bij de informatiemarkt kunnen deelnemers kennismaken met een E-Bike. Op die markt zijn ook het Roosendaals Gehandicaptenplatform, Arriva en Stichting Z aanwezig. Als deelnemers enthousiast zijn, kunnen ze een gratis OV-chipkaart aanvragen.

Leerzaam, leuk en gratis

Naast leerzaam en informatief zal de dag ook leuk zijn; deelnemers worden ontvangen door tonpraoter Tinus Tussengas. Bovendien is er gratis koffie en worstenbrood. Aanmelden is gratis en kan telefonisch: (076) 513 66 70 (bereikbaar op ma t/m. vrij tussen 09:00 en 17:00 uur)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen