Eerste Roosendaal Dementievriendelijk certificaat

Wethouder Corné van Poppel reikt eerste Dementievriendelijk certificaat uit aan Supermarkt Plus van Gurp aan het Tolberg-Centrum.

Naar aanleiding van een geplaatste advertentie door Alzheimer Nederland heeft de Raad van Roosendaal het besluit genomen om van Roosendaal een Dementievriendelijke stad te maken. Door een eerder contact met de voorzitter van Alzheimer WestBrabant heeft de eigenaar van PLUS van Gurp besloten om een dementievriendelijke supermarkt te worden. Alle werknemers van De PLUS kregen een avond training gegeven door Alzheimer Nederland. Het is nodig vonden de werknemers om te weten hoe je moet reageren. Men moet de signalen leren herkennen. Tijdens de koffiepauze is het onder het personeel nog steeds een item waar over gepraat wordt. Vrijdag 15 december 2017 was het zover onder het genot van een bakje koffie en door alle feestelijkheden gebak er bij werd door Wethouder Corné van Poppel en Nienke van Wezel het
certificaat Dementievriendelijk met bijgaande raamsticker om het certificaat kenbaar te maken uitgereikt aan de eigenaar van PLUS van Gurp op het Tolberg-centrum te Roosendaal. Daarna werd het Vergeet-me- niet speldje opgespeld. Deze supermarkt is het eerste bedrijf die dit certificaat heeft ontvangen.

“Laten we samen met de rest van de bedrijven in Roosendaal zorgen dat Roosendaal ook het predicaat Roosendaal Dementievriendelijk krijgt”, aldus Corné van Poppel.

Foto’s en tekst door Ad Verbiest

 

Dossier: Fotoalbums
'

Reacties

gallery
52353
Wethouder Corné van Poppel reikt eerste Dementievriendelijk certificaat uit aan Supermarkt Plus van Gurp aan het
https://roosendaal.nieuws.nl/bedrijvig/52353/eerste-roosendaal-dementievriendelijk-certificaat-uitreiking/
2017-12-16T09:44:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/12/16094556/8-2.jpg
dementie, dementievriendelijk, fotoserie, Plus, supermarkt
in bedrijf