Statera, van passie naar hondenschool!

Foto: Statera

Samenwerken aan een juiste balans tussen hond en geleider. Dat is precies waar de naam van Hondenschool Statera voor staat: in balans!

Honden zijn vanaf het begin al onze grote passie. Onze ruim opgedane ervaring in het begeleiden en trainen van honden zowel binnen als buiten de hondensport heeft geleid tot onze enthousiaste samenwerking. “Terug naar de basis” is onze visie. Hondenbezitters willen wij graag verder nemen in de belevingswereld van de hond. Hoe denkt een hond nu eigenlijk? Hoe kunnen wij hem iets leren?  En zeker niet te vergeten: Kunnen wij misschien iets van onze honden leren? Naast het leren over het gedrag van de hond, willen wij ook een stukje bijbrengen over de gezondheidszorg.

Hondentraining Statera traint op een positieve manier. Dat wil zeggen: zonder dwang, zonder fysieke straf en zonder het oproepen van een schrikreactie.  Hierbij is het belangrijk om niet alleen de lichaamstaal van de hond, maar ook een stukje bewustwording in de baas-hond verhouding te leren. Denk bijvoorbeeld aan bepaald gedrag op een juiste manier te belonen of te corrigeren. Maar ook welk gedrag je ze juist wel of niet wilt aanleren. En waarom willen wij nu eigenlijk een hond iets aanleren? Al deze vragen vormen volgens onze visie de basis voor wederzijds begrip tussen baas en hond en resulteert in een gehoorzame en plezierige band! Wie wil dat nu niet!

Onze trainingen vinden plaats op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Wij maken onderscheid in puppylessen, lessen voor jonge honden en gevorderden honden. Socialisatie en gehoorzaamheidsoefeningen vormen een rode draad door al onze trainingen. Naast het volgen van specifieke cursussen, bieden wij voldoende oefeningen en plezier om door te blijven trainen tot ieder gewenst niveau!

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is ten alle tijden van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze trainingslocatie. Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie en contactgegevens: http://www.hondentraining-statera.nl/

'

Reacties

article
56979
Statera, van passie naar hondenschool!
Samenwerken aan een juiste balans tussen hond en geleider. Dat is precies waar de naam
https://roosendaal.nieuws.nl/bedrijvig/56979/statera-passie-naar-hondenschool/
2018-09-17T12:58:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/09/17125541/img1.jpg
hondenschool, roosendaal, statera
in bedrijf