Het ultieme bluesbroederschap in Kerkzicht

Foto: Veldman Brothers

The Veldman Brothers vormen het ultieme bluesbroederschap. Op zondagmiddag 13 maart vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van de Veldman Brothers.  

Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Samen met hun rhythmbrothers Fred van der Wende ( bas ) en Han Neijenhuis ( drums ) hebben deze muzikanten veel ervaring, maar vooral ook beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Vijf albums en de nodige awards heeft de band inmiddels op zijn naam staan. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. Het album “Livin’ by the Day” werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties. Niet voor niets is The Veldman Brothers één van de meest spelende bluesbands.

 Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek. De band brengt vooral eigen nummers, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als oa. The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds . The Veldman Brothers mixen hun blues met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk.

Het optreden begint zondag om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen