Paasblues in café Kerkzicht

Foto: Bluescafé Kerkzicht

Met vier optredens in het Paasweekend zet café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4-6 te Roosendaal zichzelf op de kaart. Met een programmering die varieert van bluesrock via jazz en cajun naar Texas blues is er voor iedere muziekliefhebber wat wils.

Op Paas-zaterdag staan Charlie & the Welfare vanaf 22.00 uur op het podium. Deze uit Breda afkomstige band maakt muziek die het best te omschrijven is als rock, rhythm & blues en country. De band bestaat uit vier gedreven muzikanten die ieder op hun beurt ervaring hebben opgedaan in zowel binnen- als buitenlandse bands.

Als intermezzo tussen de bluesoptredens zal op Paas-zondagmiddag 27 maart vanaf 15.00 uur de Ferryman Jazzband hun dixieland en jazz ten gehore brengen.

Op Paas-zondagavond staat vanaf 22.00 uur de band van zanger-gitarist Dave Chavez op het podium. Zijn repertoire is beinvloed door oa. James Harman, Fabulous Thunderbirds en Johnny Guitar Watson. Zijn band is een rauw product van eigen bodem. Als speciale gast staat toetsenist Willem van der Schoof deze avond op het podium. Van der Schoof werd eerder deze maand door de Dutch Blues Foundation verkozen tot beste Nederlandse blues-toetsenist van 2015. De Dave Chavez Band neemt het publiek mee op een swingende reis door Chicago, Texas en de Westcoast.

Als afsluiter van het muzikale Paasweekend verzorgen op maandagmiddag 28 maart Homesick & the Louisiana Men een optreden vanaf 16.00 uur. Hans “Homesick” de Vries werkt in deze combinatie samen met zanger-percussionist Alex Siegers ( die in New Orleans een cd opnam met Allen Toussaint ) en gitarist Toon Ekkers. De kracht van the Louisiana Men zit in de sfeer. De combinatie van dobro, gitaar en wasbord geeft de groep een authentieke Louisiana-klank. Het repertoire met blues, New Orleans Tunes en Swamp Music is toegankelijk en afwisselend. Bovendien maakt de band uitstapjes naar soul, waar de meerstemmige samenzang een hoog kippevel-gehalte heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen