Bijzondere Witheerenlezing in De Kring

Foto: Lions Witheeren

De Kring Roosendaal stond in het teken van de Stichting ‘Kinderen doen mee’. De bijeenkomst op 21 juni was een initiatief van serviceclub Lions Witheeren in samenwerking met De Kring.

Ruim 150 aanwezigen luisterden naar een bijzondere Witheerenlezing over de ontwikkelingen op economisch en sociaal gebied als gevolg van de technologische innovaties. In de kleine zaal spraken bestuursvoorzitter dr. Jan Pelle van de BOM, oud-Philipsdirecteur Ronald Reunis en filosoof, historicus en docent dr. Jan Verweij. Burgemeester Jacques Niederer trad op als discussieleider.

De sprekers benoemden ieder vanuit hun eigen expertise de kansen die ontstaan, maar ook de mogelijke bedreigingen. Zo merkten de sprekers alle drie op dat er een steeds grotere kloof dreigt tussen goed opgeleide mensen en mensen zonder of met geringe scholing. Maatschappelijke solidariteit is nodig om sociale ontwrichting tegen te gaan, menen ze.

De Kring Roosendaal draagt graag haar steentje bij aan de Stichting en biedt alle betrokken gezinnen vrijkaarten voor de Familiedag in De Kring. Een dag met diverse activiteiten waar kinderen in aanraking komen met allerlei vormen van cultuur. Naast de Familiedag zijn kaarten beschikbaar gesteld voor het Wintercircus waar kinderen een onvergetelijke middag tegemoet gaan. President Tom Enneking van serviceclub Lions Witheeren en Kirsten van Oosterhout van De Kring Roosendaal overhandigden de kaarten aan Gerard Schoenmakers, oprichter van de Stichting ‘Kinderen doen mee’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen