Proefkonijnen (8-12 jaar) gezocht voor familievoorstelling

Foto: Proeven Profs

Kinderen die afgelopen week meegedaan hebben aan de repetities, vond het heel stoer en leuk. Een extra repetitie is ingelast op donderdagmiddag 28 juli van 13:45 tot 16:00 uur. Iets voor jouw kind?

Verzoek aan de kinderen om dichte schoenen aan te doen bij de repetities en de voorstellingen. Ouders mogen vanaf de balkons toekijken. Op zaterdagavond 30 juli 20.00 uur is er een try out. Kinderen (8-12 jaar) en hun ouders zijn hierbij welkom. Toegang is gratis, maar wel van tevoren aanmelden via [email protected]. Ook voor aanmeldingen voor de repetities in De Kring dit mailadres gebruiken.

Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis werken op dit moment samen aan Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde. In deze familievoorstelling voor 8+ mogen de kinderen uit het publiek meespelen. Hoe dit precies te werk gaat, is nog even geheim tot de première, maar voor de geplande repetities eind juli in De Kring Roosendaal zoeken de twee Brabantse toneelgezelschappen steeds ongeveer 15 kinderen. De deelnemers krijgen een bijzondere kijk achter de schermen en zien de voorstelling als een van de aller eersten.

Jantine Hoekstra, een van de coördinatoren van het omvangrijke theaterproject: “Het zal niet meevallen om zoveel kids op zo’n korte termijn te vinden. Veel mensen zijn al druk met de aanstaande zomervakantie, maar iedereen helpt mee en gelukkig kennen we de stad en de collega’s van het theater goed. We zijn erg blij dat de schouwburg ons te hulp schiet in deze voor ons belangrijke repetitiefase. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken, er zijn vast genoeg kinderen in Roosendaal en omgeving die wel eens een kijkje willen nemen áchter de schermen. Naast kindertheaterklassen, circusscholen, muzieklessen en balletklasjes, zij willen immers graag op het grote toneel van de schouwburg staan, zoeken we ook contact met bijvoorbeeld sportverenigingen. We willen op voorhand graag zien wat werkt, en wat juist niet.”

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde is de eerste in een reeks familievoorstellingen die de Brabantse gezelschappen de komende jaren samen op de planken brengen. De première is op vrijdag 12 augustus tijdens Theaterfestival Boulevard en speelt tot en met 14 augustus, waarna een tournee volgt. Aanvankelijk zou de première plaatsvinden in Theater aan de Parade, maar de Bossche schouwburg maakte onlangs bekend de deuren noodgedwongen te moeten sluiten tot 1 november wegens de vondst van asbest. Verwacht wordt dat ook de nieuwe premièrelocatie binnenkort bekend gemaakt kan worden.

  • Meer informatie over deze repetities staat op de website.

Het Zuidelijk Toneel voorstelling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen