Feestelijke afsluiting Adembenemend Da Vinci in Theater De Kring

Foto: Da Vinci College / CultuurCompaan

Leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs krijgen sinds september 2016 samen les in één gloednieuw gebouw. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen van verschillende onderwijsvormen elkaar leren kennen?

Het Da Vinci College startte onder begeleiding van Bekijk ‘t het project Adembenemend Da Vinci. Tal van creatieve projecten brachten deze leerlingen samen. Maandagmiddag 3 juli wordt het tweejarige, succesvolle project feestelijk afgesloten in De Kring.

De afgelopen jaren kregen de leerlingen van de eerste (daarna tweede) klas elke maandagmiddag cultuuronderwijs, met als doel elkaar beter te leren kennen, door samen te werken aan creatieve
opdrachten.

De leerlingen hebben in dit project een ongekende veelzijdigheid getoond en een indrukwekkende verzameling resultaten geproduceerd. Ze maakten fotoreportages, brachten bedrijven en buurtbewoners in beeld en werkten met dans, theater, muziek, film en beeldende kunst aan de openingsvoorstelling van het nieuwe schoolgebouw. Ze creëerden spetterende videoclips, animaties, een promotiefilm voor school en een kookboek waarin hun eigen recepten centraal staan.

Samen met de leerlingen en leerkrachten wordt er 3 juli teruggeblikt op de hoogtepunten van het project en wordt het kookboek Da Vinci Kookt, één van de projecten, gepresenteerd. Tussendoor zijn er dansacts, kunnen de leerlingen eigen ontwerpen zeefdrukken en worden er hapjes uit het kookboek geserveerd.

Bekijk ‘t, het Da Vinci College en CultuurCompaan nodigen iedereen uit om 3 juli aanstaande tussen 13:00 uur en 15:30 uur bij deze afsluiting aanwezig te zijn en het glas te heffen op dit bijzondere project dat in Roosendaal heeft plaatsgevonden! Laat vóór 29 juni per mail aan [email protected] weten of je erbij bent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen