Nieuw filmfestival in de binnenstad

Foto: Cultuurnetwerk Roosendaal

Short Filmfestival Roosendaal brengt een nieuwe filmbeleving naar Roosendaal. Short en super-short films met als thema fashion worden geprojecteerd op de ramen van winkeletalages in de binnenstad.

Dit nieuwe evenement brengt mensen in contact met een selectie aansprekende korte films van onbekend en bekend, nationaal en internationaal talent. De filmmakers dingen mee naar prijzen in verschillende categorieƫn. Het filmfestival wordt gehouden van 28 september t/m 1 oktober 2017.

Curator

Gerard van de Broek is de curator van Short Filmfestival Roosendaal. Van de Broek: “Door te kiezen voor niet direct voor de hand liggende locaties en creatieve cineasten de ruimte te geven om hun publiek te bespelen, hoop ik op een heel spannend resultaat dat filmisch interessant is, maar dat ook iets doet met het stadsleven“. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied filmfestivals. Sinds 2014 is hij betrokken bij het NYC Independent Film Festival in New York als curator van documentaires. In Nederland organiseert hij sinds 2004 het INPUT, het documentaire- en filmfestival op het Media Park in Hilversum. Daarnaast is hij eindredacteur televisie voor NOS Nieuws.

Cultuurnetwerk Roosendaal

Short Filmfestival Roosendaal is een initiatief van Cultuurnetwerk Roosendaal. In opdracht van de gemeente Roosendaal onderzoekt het netwerk waar de kracht ligt van kunst en cultuur en hoe deze van waarde kan zijn voor Roosendaal. Met het filmfestival wil Cultuurnetwerk Roosendaal een duurzaam cultuurevenement creƫren dat uitstraling geeft aan cultuur en cultuurbeleving in de gemeente Roosendaal.

Partners

Voor de realisatie van het filmfestival werkt Cultuurnetwerk Roosendaal onder andere samen met de partners Hart voor de Binnenstad, winkelcentrum Roselaar, binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal en Cinema Paradiso in C-Cinemas Roosendaal.

Films inzenden

Short Filmfestival Roosendaal roept filmmakers en -studenten op een korte film in te zenden over fashion in de breedste zin van het woord. Zij kunnen zich inschrijven via shortfilmroosendaal.nl. De duur van de productie is maximaal vijf minuten.

Kijk voor meer informatie op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen